Izbori za Dječje gradsko vijeće

Naša škola izabrala svoje predstavnike

U ponedjeljak 21. studenog 2016. god., nakon isteka dvogodišnjeg mandata, ponovno su održani izbori za Dječje gradsko vijeće učenika grada Osijeka. Pravo na kandidaturu i izbor imali su učenici 4., 5. i 6. razreda čime je naša škola izabrala nove predstavnike.

U ponedjeljak 21. studenog 2016. u vremenu od 10 do 15 sati učenici 4., 5. i 6. razreda pristupili su izborima za predstavnike Dječjeg gradskog vijeća grada Osijeka. U matičnoj školi svoju su kandidaturu objavili učenici: Magdalena Curić, 4.a; Maja Schönberger, 4.a; Nina Čepčik, 4.b; Monika Županić, 5.a, Lara Kopić, 5.b; Noel Garić, 6.b; Zdenko Gudelj, 6.a; Lovro Tašić, 6.b. U područnoj školi u Sarvašu kandidirali su se učenici: Matea Zelinac, 4.d; Lorens Sapanjoš, 5.c; Dominik Nađ, 5.d; Mihael Krstin, 6.c; Ana Borevac, 6.d.

Učenici su zainteresirano pristupili glasovanju, neki i po prvi put, te su u tijesnoj utrci i nakon uspješne izborne kampanje, objavljena imena pobjednika: u matičnoj školi za predstavnika u Dječje gradsko vijeće izabran je Zdenko Gudelj iz 6.a razreda, a kao njegov zamjenik učenica Monika Županić  iz 5.a razreda; u područnoj školi Sarvaš za predstavnika je izabran Mihael Krstin iz 6.c razreda, a njegov je predstavnik Dominik Nađ iz 5.d razreda.
Školska izborna povjerenstva zaključila su da su izbori protekli u demokratskom ozračju, učenici koji su glasovali iskazali su pozitivna iskustva takvog načina izbora i nadaju se da će izabrani predstavnici postići svoje ciljeve najavljene u kandidaturama.

Čestitamo našim vijećnicima!

Izbori za Dječje gradsko vijeće Izbori za Dječje gradsko vijeće Izbori za Dječje gradsko vijeće Izbori za Dječje gradsko vijeće Izbori za Dječje gradsko vijeće

podravkasnlino
Sarvaški osnovci domaćini Lino višebojcaVeliko sportsko događanje medvjedić Lino zakazao je u četvrtak 24. studenog u 12 sati u dvorani područne škole Ljudevit Gaj u Sarvašu.

Učenici OŠ Ljudevita Gaja iz Osijeka i istoimene područne škole iz Sarvaša već danima s nestrpljenjem očekuju svoj prvi Lino višebojac koji će njihovu školu pretvoriti u najveselije mjesto Osječko-baranjske županije. Uvježbava se poseban program dobrodošlice, trenira izvođenje penala i slobodnih bacanja, pripremaju navijački rekviziti. Učenici se namjeravaju pokazati u najboljem svjetlu jer će osim medvjedića Lina u njihovim postignućima uživati sportski gosti - nogometaš Muzafer Ejupi, najbolji strijelac NK-a Osijek i proslavljeni gimnastičar Robert Seligman. Ejupiju će ovo događanje biti dobar povod da se prisjeti svojih igračkih dana u Koprivnici, grada iz kojeg je krenuo Lino višebojac te da prvi put u njemu i sudjeluje. Gimnastičar Seligman već je sudjelovao na Lino višebojcu i sigurno će kao iskusniji kolega savjetom pomoći nogometašu Ejupiju. Zajedno će višebojcima pomagati u osvajanju bodova u atletici, rukometu, nogometu, košarci, ali i pojasniti zašto je važno baviti se sportom i kako biti uspješan. Veliko sportsko događanje medvjedić Lino zakazao je u četvrtak 24. studenog u 12 sati u dvorani područne škole Ljudevit Gaj u Sarvašu.
t com