POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.

U priloženom popisu istaknuti su radni udžbenici i radne bilježnice koje je potrebno kupiti.

Obiteljima, korisnicima socijalne skrbi, radne bilježnice i radne udžbenike kupit će Grad Osijek i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

1. razred

2. razred

3. razred

4. razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

Prevencijom do zdravlja

Područna škola u Sarvašu obilježila je svjetski Dan šećerne bolesti

Svake godine 14. studenog u svijetu se obilježava Dan šećerne bolesti. Kako bismo osvijestili o važnosti prevencije u borbi protiv šećerne bolesti, prigodno je organizirana edukacija za učenike naše područne škole u Sarvašu.

Svake se godine 14. studenog obilježava Dan šećerne bolesti s ciljem podizanja svijesti javnosti o toj bolesti. Prema dostupnim podatcima u svijetu danas živi više od 250 milijuna osoba sa šećernom bolesti, a bez koordiniranog djelovanja u borbi protiv te bolesti, tijekom sljedećih 20 godina očekuje se porast oboljelih na više od 380 milijuna.

Ove godine na poseban se način obilježio i u našoj školi. Naime, inicijativa PoKRENI, čiji je začetnik GRAWE d.d. i Hrvatski savez dijabetičkih udruga, udružili su se u zajedničkom projektu s ciljem osnovnoškolcima osvijestiti opasnosti koje prijete pojavom šećerne bolesti. Sudionici su bili učenici 5.c, 5.d i 6.d razreda s razrednicima I. Kapetanović, G. Lončarom i E. Živković te učiteljem tjelesne i zdravstvene kulture Lukom Kivelom te moderatorima programa i GRAWE suradnicima. Svi su prvo poslušali predavanje nutricionistice, a zatim imali sedamdesetominutnu Design Thinking radionicu u kojoj su se vidjeli doista kreativni načini razmišljanja naših učenika.

U želji da što više nauče, predano su se bavili postavljenim problemima i nalaženjem njihovih rješenja, na kraju su svim sudionicima uručene prigodne nagrade, a najboljima i dodatni simbolični pokloni.

Prevencijom do zdravlja Prevencijom do zdravlja Prevencijom do zdravlja Prevencijom do zdravlja

Izbori za Dječje gradsko vijeće

Naša škola izabrala svoje predstavnike

U ponedjeljak 21. studenog 2016. god., nakon isteka dvogodišnjeg mandata, ponovno su održani izbori za Dječje gradsko vijeće učenika grada Osijeka. Pravo na kandidaturu i izbor imali su učenici 4., 5. i 6. razreda čime je naša škola izabrala nove predstavnike.

U ponedjeljak 21. studenog 2016. u vremenu od 10 do 15 sati učenici 4., 5. i 6. razreda pristupili su izborima za predstavnike Dječjeg gradskog vijeća grada Osijeka. U matičnoj školi svoju su kandidaturu objavili učenici: Magdalena Curić, 4.a; Maja Schönberger, 4.a; Nina Čepčik, 4.b; Monika Županić, 5.a, Lara Kopić, 5.b; Noel Garić, 6.b; Zdenko Gudelj, 6.a; Lovro Tašić, 6.b. U područnoj školi u Sarvašu kandidirali su se učenici: Matea Zelinac, 4.d; Lorens Sapanjoš, 5.c; Dominik Nađ, 5.d; Mihael Krstin, 6.c; Ana Borevac, 6.d.

Učenici su zainteresirano pristupili glasovanju, neki i po prvi put, te su u tijesnoj utrci i nakon uspješne izborne kampanje, objavljena imena pobjednika: u matičnoj školi za predstavnika u Dječje gradsko vijeće izabran je Zdenko Gudelj iz 6.a razreda, a kao njegov zamjenik učenica Monika Županić  iz 5.a razreda; u područnoj školi Sarvaš za predstavnika je izabran Mihael Krstin iz 6.c razreda, a njegov je predstavnik Dominik Nađ iz 5.d razreda.
Školska izborna povjerenstva zaključila su da su izbori protekli u demokratskom ozračju, učenici koji su glasovali iskazali su pozitivna iskustva takvog načina izbora i nadaju se da će izabrani predstavnici postići svoje ciljeve najavljene u kandidaturama.

Čestitamo našim vijećnicima!

Izbori za Dječje gradsko vijeće Izbori za Dječje gradsko vijeće Izbori za Dječje gradsko vijeće Izbori za Dječje gradsko vijeće Izbori za Dječje gradsko vijeće

podravkasnlino
Sarvaški osnovci domaćini Lino višebojcaVeliko sportsko događanje medvjedić Lino zakazao je u četvrtak 24. studenog u 12 sati u dvorani područne škole Ljudevit Gaj u Sarvašu.

Učenici OŠ Ljudevita Gaja iz Osijeka i istoimene područne škole iz Sarvaša već danima s nestrpljenjem očekuju svoj prvi Lino višebojac koji će njihovu školu pretvoriti u najveselije mjesto Osječko-baranjske županije. Uvježbava se poseban program dobrodošlice, trenira izvođenje penala i slobodnih bacanja, pripremaju navijački rekviziti. Učenici se namjeravaju pokazati u najboljem svjetlu jer će osim medvjedića Lina u njihovim postignućima uživati sportski gosti - nogometaš Muzafer Ejupi, najbolji strijelac NK-a Osijek i proslavljeni gimnastičar Robert Seligman. Ejupiju će ovo događanje biti dobar povod da se prisjeti svojih igračkih dana u Koprivnici, grada iz kojeg je krenuo Lino višebojac te da prvi put u njemu i sudjeluje. Gimnastičar Seligman već je sudjelovao na Lino višebojcu i sigurno će kao iskusniji kolega savjetom pomoći nogometašu Ejupiju. Zajedno će višebojcima pomagati u osvajanju bodova u atletici, rukometu, nogometu, košarci, ali i pojasniti zašto je važno baviti se sportom i kako biti uspješan. Veliko sportsko događanje medvjedić Lino zakazao je u četvrtak 24. studenog u 12 sati u dvorani područne škole Ljudevit Gaj u Sarvašu.
t com