IZDAVANJE POTVRDA

Radno vrijeme tajništva tijekom ljeta.

Poštovani učenici i roditelji,

Obavještavamo vas da do 8. srpnja 2016. godine potvrde možete podići u tajništvu škole svakim radnim danom od 8.00 do 12.00 sati. Od 25. kolovoza 2016. godine potvrde možete podići svakim radnim danom od 8.00 do 12.00 sati. Potvrde se neće moći podići u razdoblju od 11. srpnja do 25. Kolovoza 2016. godine zbog godišnjih odmora.

ravnateljica:

Aleksandra Krampač Grljušić

SUDIONICI ŽUPANIJSKIH NATJECANJA

Ravnateljica je podijelila pohvalnice Županije i zahvalnice Škole učenicima koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima i smotrama.

Kao i svake godine u holu škole postavljen je pano s fotografijama učenika koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima i smotrama te na taj način predstavljali školu. Posljednji nastavni dan ravnateljica je u prostoru knjižnice čestitala učenicima na njihovom uspjehu te im uručila pohvalnice Županije i zahvalnice Škole.

Na Županijskom natjecanju iz Geografije sudjelovale su: Luna Jelavić (1. mjesto) i Ana Fišer; na Županijskom natjecanju iz Biologije: Laura Nađ (2. mjesto) i Beatrice Barišić (3. mjesto); na natjecanju iz Engleskog jezika: Beatrice Barišić i Petra Brazdil; na natjecanju iz Kemije i Matematike: Magdalena Borovac; na natjecanju iz Tehničke kulture: Borna Agičić, Karlo Pacek, Kemal Asanov, Ivona Jukić, Bernard Budimir, Tin Jakovljević i Lovro Tašić; na Međunarodnom natjecanju iz Matematike „Klokan bez granica“: Dinko Burazin, Ana Gašo, Šimun Blagojević, Viktor Katić i Leonarda Špiranović.

Naše sportašice također su bile izuzetno uspješne. Košarkašice su bile prve na Županijskom natjecanju, a osvojile su i drugo mjesto u poluzavršnici košarkašica u Republici Hrvatskoj. Rukometašice su osvojile drugo mjesto na Županijskom natjecanju. Košarkaški i rukometni tim čine: Ana Budalić, Josipa Dorić, Nika Kolovrat, Hannah Krištić, Karla Miloloža, Leonarda Jelečević, Marija Petra Purgar, Dora Seletković, Marija Magdalena Purgar, Ana Brkić, Ema Jelečević, Luna Jelavić, Lea Petric Alisa Bekrić i Ena Patajac. Filip Medić bio je prvi u skoku u dalj na Gradskom školskom natjecanju.

Pohvala i čestitke našim izvrsnim i vrijednim učenicima koji su nas tako uspješno predstavljali. Želimo im puno uspjeha u idućoj školskoj godini, a do tada uživanje u zasluženom odmoru.

Sudionici županijskih natjecanja Sudionici županijskih natjecanja Sudionici županijskih natjecanja Sudionici županijskih natjecanja Sudionici županijskih natjecanja Sudionici županijskih natjecanja

Zabava za kraj

Zadnji nastavni dan u školskom dvorištu tradicionalno je organizirana roštiljada.

Zadnji nastavni dan, ove školske godine, obilježili smo organiziranjem tradicionalne roštiljade u školskom dvorištu. Uz mirise finih jela i dobro raspoloženje proveli smo ugodno prijepodne sa svojim nastavnicima, roditeljima i razrednim prijateljima. Bolji oproštaj od svih školskih obveza i uvod u ljetne praznike nismo mogli ni zamisliti.

Roštiljada Roštiljada Roštiljada Roštiljada Roštiljada Roštiljada Roštiljada

OBAVIJESTI ZA KRAJ NASTAVNE GODINE


Poštovani učenici i roditelji,

došli smo do kraja i ove nastavne godine. Nadamo se da ste svi postigli uspjeh kakav ste željeli i da ćete uživati u ljetnim mjesecima. Za one koji se još malo moraju potruditi za pozitivnu ocjenu, bit će organizirana dopunska nastava od 21. lipnja 2016. god. Svi učenici trebaju se javiti svojim predmetnim učiteljima u 9 sati kako bi se upoznali s rasporedom održavanja nastave.

U petak 10. lipnja zadnji je nastavni dan i svi dolazimo u školu u 9 sati. Nema poslijepodnevne smjene. Oni kojima nisu zaključene ocjene, bit će sa svojim učiteljima, a svi ostali mogu, u suradnji s roditeljima, prirediti domjenak ili roštiljadu u školskom dvorištu ili učionicama od 9 do 12 sati. U Sarvašu će se druženje završiti u 11,30 sati kada ce ići i školski autobus. Molimo učenike putnike da budu na svojim stanicama u 8,30 sati. Odvoz učenika putnika iz matične škole je u 12,00 sati.

Svi učenici koji ne idu na dopunsku nastavu, trebaju svojim razrednicima vratiti do petka 10. lipnja 2016. god. sve udžbenike koje su dobili na početku školske godine. Ostale udžbenike i radne bilježnice koje su vaši roditelji kupili također možete donijeti ako želite pa ćemo ih proslijediti ekolozima za stari papir.

Molimo sve učenike da vrate posuđene knjige u školsku knjižnicu.

Besplatne udžbenike za sljedeću školsku godinu preuzet ćete kod razrednika 28. lipnja 2016. Za neparne razrede MŠ i za sarvaške razrede u 9,30 sati. Za parne razrede MŠ u 10 sati. Toga dana (28. 6.) učenici putnici trebaju biti na svojim stanicama u 9 sati. Odvoz učenika je u 10,30 sati.

Popis potrebnih udžbenika i radnih bilježnica koji se trebaju kupiti za sve razrede nalazit će se na mrežnoj stranici škole.

Izvješća o postignutom uspjehu (svjedodžbe) za učenike od 5. do 7. razreda dijelit će se 4. srpnja 2016. Za neparne razrede MŠ i sarvaške razrede u 9,30 sati. Za parne razrede MŠ u 10 sati. Toga dana (4. 7.) učenici putnici trebaju biti na svojim stanicama u 9 sati. Odvoz učenika je u 10,30 sati.

O
proštaj učenika osmih razreda te svečana podjela svjedodžbi u prisustvu cijelog Učiteljskog vijeća i roditelja bit će 7. srpnja 2016. u 19,30 sati u matičnoj školi u Osijeku. Roditeljski sastanak na kojem će se potpisivati upisnice potrebne za upis u srednju školu održat će se istog dana u 19 sati prije svečane podjele.

Nastava sljedeće školske godine započinje u ponedjeljak 5. rujna 2016. godine. Neparni razredi MŠ i učenici Područne škole Sarvaš dolaze na nastavu ujutro od 8 sati. Sve važne obavijest o početku nove školske godine nalazit će se na mrežnoj stranici škole.

Ugodne ljetne praznike žele vam ravnateljica i stručna služba škole!

Razvijanje tehničkih vještina

Naši su učenici sudjelovali na Modelarskoj ligi

U Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana održano je 28. travnja 2016. god. prvo kolo Modelarske lige. Našu školu predstavljala su četiri učenika: Elizabeta Videković i Antonio Pavlić iz 8.a razreda, Tin Jakovljević iz 7.a i Lovro Tašić iz 5.b razreda.

Prvo kolo Modelarske lige natjecanje je po gradovima i Centrima tehničke kulture (CTK) na području Osječko-baranjske županije. Organiziraju ga zajednice tehničke kulture (ZTK) gradova, Društvo pedagoga tehničke kulture i Centri tehničke kulture uz suorganizaciju ZTK Osječko-baranjske županije. Osnovna škola Frana Krste Frankopana bila je domaćin osječkog natjecanja koje se održalo 28. travnja 2016. god., a našu školu predstavljala su četiri učenika: Elizabeta Videković i Antonio Pavlić iz 8.a razreda, Tin Jakovljević iz 7.a i Lovro Tašić iz 5.b razreda. Bilo nam je zabavno i mnogo smo naučili.

Modelarska liga Modelarska liga Modelarska liga