Popularizacija informatike u našoj školi

Učenici predmetne nastave sudjelovali u projektu Sat kodiranja

U tjednu računalne znanosti od 7. do 11. prosinca sudjelovali su učenici i nastavnici cijelog svijeta u globalnoj inicijativi Sat kodiranja, projektu koji je prošle godine pokrenut u SAD-u zbog popularizacije informatike i širenja svijesti o njezinoj važnosti.

Početkom prosinca naša se škola, u suradnji s udrugom Osijek Software City, pridružila globalnom projektu Sat kodiranja. Igračima je predstavljeno 14 izazova kroz koje su učili osnove kodiranja i programiranja. Igre potiču učenike na logičko razmišljanje, rješavanje problema, kreativnost i timski rad.

Sudjelovalo je 52 učenika od 5. do 8. razreda koji su postigli odlične rezultate i osvojili nagrade, a među njima i 182 priznanja za završene izazove.

Ovim putem željeli bismo pozvati i ostale učenike da kroz igru isprobaju mogućnosti programiranja. Na internetskoj stranici:www.code.org pronaći će načine kako dio vremena koje provode uz računalo mogu provesti u kreativnom radu.

Sat kodiranja Sat kodiranja Sat kodiranja Sat kodiranja Sat kodiranja Sat kodiranja Sat kodiranja Sat kodiranja

Građanski odgoj u 4. razredu

Učenici učili znakovni jezik

Gospođa Gordana Pešo iz Udruge gluhih i nagluhih osoba održala je 26.listopada 2015.godine radionicu znakovnog jezika u 4.a i 4.b razredu.

Učenici 4.a i 4.b razreda na Satu razrednog odjela, u sklopu Građanskog odgoja, upoznali su dvoručnu abecedu i najpoznatije znakove sporazumijevanja s kojim komuniciraju gluhe i nagluhe osobe. Gospođa Gordana Pešo iz Udruge gluhih i nagluhih osoba održala je 26.listopada 2015.godine radionicu znakovnog jezika ne bi li približila učenicima način komuniciranja s gluhim i nagluhim osobama. S obzirom na to da se znakovi podrazumijevaju mimiku i geste, može se reći da su učenici upoznali trodimenzionalni jezik kojim se mogu služiti u svakodnevnom životu. Susret i učenje bili su im svakako ugodni i korisni!


Znakovni jezik Znakovni jezik Znakovni jezik Znakovni jezik Znakovni jezik

Otvorena izložba povodom obilježavanja Svjetskog tjedna svemira

Kao što je najavljeno, u srijedu, 7. listopada u našoj školi otvorena je izložba povodom obilježavanja Svjetskog tjedna svemira (World Space Week). Izložba sadržava radove naših učenika i učenika drugih zemalja koji su sudjelovali na natječaju za dizajn godišnjeg postera na temu Discovery – Otkriće. Tema se odnosi na istraživanje i upoznavanje udaljenih svjetova, zviježđa, galaksija te na potragu za planetima sličnima Zemlji. Gosti na otvorenju bili su: Nataša Dorić, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek i Aleksandar Muharemović, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i koordinator „Europske svemirske agencije – ESA“. Upoznali su učenike s radom agencije i uručili zahvalnice za sudjelovanje na natječaju ravnateljici škole, Aleksandri Krampač Grljušić i Jeleni Pehar, profesorici likovne kulture.

Svjetski tjedan svemira Svjetski tjedan svemira Svjetski tjedan svemira Svjetski tjedan svemira
SPORTSKI RUJAN
Europski tjedan sporta i HOD

Učenici PŠ Sarvaš školsku su godinu započeli u sportskom duhu.

Prvi tjedan rujna učenici razredne nastave obilježili su Europski tjedan sporta vježbajući svaki dan prije nastave u školskom holu. Uz zajedničke vježbe dan je počeo veselo i u duhu zajedništva.

Sljedeći tjedan nastupio je HOD (Hrvatski olimpijski dan) kada su ponovno učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama, sada u bijelim majicama, zajednički vježbali u dvorani.

Sportski rujan Sportski rujan Sportski rujan
Poziv na priredbu "Knjiga do knjige - KNJIŽNICA"


plakat knjiznicaps