IZBORI ZA VIJEĆNIKE DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA

Izbori za vijećnike Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka održat će se u ponedjeljak 21. studenoga 2016. u vremenu od 10 do 15 sati.


Pravo glasa na izborima imaju svi učenici 4., 5. i 6. razreda.

Svaka škola bira 2 člana Dječjeg gradskog vijeća:

- jednog dječjeg vijećnika (6.razred)

- jednog zamjenika (4. ili 5.razred)

U našoj školi biraju se 2 člana iz matične i 2 člana iz područne škole!

Kandidat 6. razreda s najviše dobivenih glasova stječe status odabranog vijećnika u Dječjem gradskom vijeću Grada Osijeka, a njegov zamjenik će biti kandidat 4. ili 5. razreda koji je na izborima dobio najveći broj glasova.

Najkasnije u roku od 3 dana nakon izbora, predsjednik Školskog biračkog odbora proglasit će rezultate izbora za vijećnike koji će predstavljati našu školu u Dječjem gradskom vijeću. Izborni rezultati objavit će se na školskoj oglasnoj ploči.

Kandidirali su se u matičnoj školi:

4. i 5. razredi

Magdalena Curić, 4.a

Maja Schönberger, 4.a

Nina Čepčik, 4.b

Monika Županić, 5.a

Lara Kopić, 5.b

6. razredi

Noel Garić, 6.b

Zdenko Gudelj, 6.a

Lovro Tašić, 6.b

U Područnoj školi Sarvaš kandidirali su se:

4. i 5. razredi

Matea Zelinac, 4.d

Lorens Sapanjoš, 5.c

Dominik Nađ, 5.d

6. razredi

Mihael Krstin, 6.c

Anamaria Trampus, 6.d

Ana Borevac, 6.d

Zahvala za plodove zemlje

Dani kruha u našoj školi

Drugi tjedan listopada u našoj školi obilježen je Danima kruha. U matičnoj i područnoj školi 11. i 12. listopada 2016. učenici su marljivo pripremali i donosili proizvode od brašna kojima su željeli još jednom naglasiti važnost te osnovne životne namirnice.

Osnovna škola Ljudevita Gaja tradicionalno sredinom listopada obilježava Dane kruha. Ovogodišnja manifestacija održala se 11. listopada u matičnoj školi te 12. listopada u Područnoj školi Sarvaš. Prema dogovoru s razrednicima učenici su, uz pomoć svojih roditelja i baka, pripremili raznovrsne domaće pekarske proizvode (kruh, kiflice, perece, gužvare, pogače i dr.) te ih donijeli u školu gdje su bili izloženi na prigodnom stolu. Svečanosti su prisustvovali i kapelan Mato Martinković te sarvaški župnik Juraj Kovačić koji su blagoslovom kruha podsjetili na simboliku kruha kao zajedništva kakvo je Isus propovijedao, a ujedno su ukazali i na prirodna bogatstva kojima čovjek stvara kruh kao svoju osnovnu živežnu namirnicu. Blagoslov kruha uljepšali su naši učenici prigodnim recitiranjima i igrokazima, a na kraju svečanosti proizvodi su se kušali čime su i ovogodišnji Dani kruha u našoj školi protekli veselo, ugodno i nadasve ukusno.
Dani kruha Dani kruha Dani kruha Dani kruha Dani kruha

Posjet Uredu pravobraniteljice za djecu

U Uredu pravobraniteljice za djecu u Osijeku 7. listopada 2016. godine obilježen je Dječji tjedan događajem u kojem su kao gosti sudjelovali učenici šestih, sedmih i osmih razreda naše škole zajedno s djecom iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Moderatorica događaja bila je Sanja Vladović, savjetnica pravobraniteljice za djecu.

Mreža mladih savjetnika (MMS) je savjetničko tijelo pravobraniteljice za djecu koje čine dvadesetero djece s područja čitave Hrvatske. Od njih troje, koliko ih je na području osječkog ureda, njih dvoje bili su domaćini susreta: Marta Kekez iz Nove Gradiške i Leo Tumbas iz Osijeka.

Marta i Leo prezentirali su nam rad Mreže, predstavili Strategiju protiv vršnjačkog nasilja i prikazali kratki film. Strategija protiv vršnjačkog nasilja ima posebnu vrijednost jer su je kreirala i osmislila sama djeca, a sadrži zadatke i preporuke za odrasle i djecu kojima je osnovni cilj prevencija vršnjačkog psihičkog nasilja.

Budući da se u našoj školi zalažemo za suzdržavanje od nasilja bilo koje vrste, sigurno ćemo primjenjivati upute i savjete koje smo dobili od Mreže mladih savjetnika.

 

pravobraniteljica za djecu pravobraniteljica za djecu pravobraniteljica za djecu

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE

Poštovani učenici i roditelji,

zbog promjene u organizaciji rada škole obratite posebnu pozornost na vrijeme dolaska Vaše djece u školu.
Nastava počinje u ponedjeljak 5.9.2016. prema sljedećem rasporedu:

Matična škola

1. razredi – 9:30

2., 5., 7. razredi – 8:00

3., 4., 6., 8. razredi – 14:00

Područna škola Sarvaš

1. razredi – 11:00

Ostali razredi u 8:00 sati.

Veselimo se ponovnom susretu.


ravnateljica:

Aleksandra Krampač-Grljušić

Pismo roditelja


Zadovoljni roditelji


Škola čija je misija ostvariti s roditeljima naših učenika suradnički, otvoren, iskren i profesionalan odnos pun razumijevanja te uz stalni razvoj i očuvanje međusobne podrške. I djelatnicima i roditeljima učenika zajednički je cilj sretno i obrazovano dijete, stoga nas posebno raduje kada roditelji to i prepoznaju. U nastavku objavljujemo pismo Učiteljskom vijeću OŠ Ljudevita Gaja koje je uputila majka našeg učenika.pismo 2 2

img024