Modelarska liga

Naši učenici na natjecanju mladih tehničara

Modelarska liga ekipno je natjecanje mladih tehničara (dva natjecatelja i njihov mentor) u izradi tehničke tvorevine na modernim i sigurnim strojevima za rad djece. Ovogodišnja liga održala se 7. svibnja 2015. god. u Sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin, a našu školu predstavljali su učenici Sven i Tin Jakovljević.

Svake godine, počevši od 2010. god. kada je u Đakovu održana prva Modelarska liga u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Slavonija, natjecanje mladih tehničara na sudjelovanje privlači velik broj učenika. Ovogodišnja liga održala se 7. svibnja 2015. god. u Sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin. Glavni organizatori susreta su Centar tehničke kulture Osijek, Zajednica tehničke kulture grada Osijeka i Hrvatska zajednice tehničke kulture uz potporu Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije. Sudionici natjecanja i predstavnici naše škole bili su učenici 6. i 8. razreda Tin i Sven Jakovljević koji su vrlo uspješno odradili postavljene zadatke, a za njihovu dobru pripremu pobrinula je nastavnica tehničke kulture Ivana Kapetanović. Čestitamo sudionicima i nadamo se sudjelovanju i sljedeće godine.

SVI NA 8. LJUDEVIT FEST!

Pozivamo sve ljubitelje pjesme, plesa i zabave da dođu u našu matičnu školu 21. svibnja 2015. u 18.30 sati na 8. Ljudevit fest.

Ljudevit fest festival je dječjih pjesama na kojem nastupaju naši najmlađi učenici. Već osmu godinu pjesme naših učenika uveseljavaju učitelje, roditelje, bake i druge goste. Da bi se tradicija nastavila, pozivamo sve ljubitelje pjesme, plesa i zabave da dođu u našu matičnu školu 21. svibnja 2015. u 18.30 sati i navijaju za svoje najdraže izvođače dječjih pjesama jer najuspješniji bit će nagrađeni diplomom Ljudevit festa.

Program festivala započet će izvedbom prošlogodišnje pobjedničke pjesme Dani, a nastavit će se pjesmom i plesom koji su pripremili naši najmlađi učenici u suradnji sa svojim učiteljicama.

Iako kraj školske godine još nije blizu, u našoj školi uvijek vlada veselje i zabava, stoga dođite i podržite naše natjecatelje.

Više cvijeća, manje smeća

Ekološka akcija naših malenih učenika

Dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena učenici drugih razreda organizirali su malu ekološku akciju tijekom koje su zasadili cvijeće u školskom dvorištu i okušali se u povrtlarskim poslovima.

Dolaskom proljeća školsko dvorište dobilo je novo ruho. Učenici drugih razreda sa svojim učiteljicama tijekom travnja organizirali su akcije čišćenja školskog dvorišta. Početkom svibnja okušali su se i u poljoprivrednim radovima. Dječaci su s radošću prekopali gredice, a djevojčice zasadile kadife i cvijeće naziva Aster dumosus.

Da su učenici uživali u uređenju školskog okruženja, potvrđuje i gospođa Andrea Zadro, majka učenika Luke, koja se dragovoljno odazvala akciji sadnje cvijeća. Podučavala je djevojčice i dječake sadnji biljaka. „Škola će nam biti još ljepša kada svi posađeni cvjetovi procvjetaju i zamirišu“, kažu mali vrtlari koji su obećali da će biljke redovito i zalijevati.

Više cvijeća, manje smeća Više cvijeća, manje smeća Više cvijeća, manje smeća

Državno natjecanje u plesu


NOVA PLESAČKA ZVIJEZDA

Na našem školskom nebu bljesnula je nova plesačka zvijezda.

Prije nepunih mjesec dana u sportskoj dvorani Jug II održano je Državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima.
U prilično oštroj konkurenciji od devet najboljih plesnih parova Republike Hrvatske odlično četvrto mjesto zauzela je naša Korina Jurilj, učenica 4.b razreda. Korina se već tri godine bavi plesom, a s partnerom Dinom Veićem, učenikom 5. razreda osnovne škole Vladimira Becića, četiri puta osvojila je prvo mjesto na državnim prvenstvima u nižim kategorijama.
Ove godine prvi su put nastupili u kategoriji mlađe mladeži i odmah postigli takav uspjeh. Korina i njezin partner predstavit će nam se za Dan škole u sklopu talent showa.

Nova plesna zvijezda Nova plesna zvijezda Nova plesna zvijezda Nova plesna zvijezda

DAN UMJETNOSTI


Mali umjetnici iz PŠ Sarvaš

Učenici razredne nastave obilježili su 15. travnja Dan umjetnosti velikom izložbom svojih radova i radionicom.

Početkom mjeseca učiteljice razredne nastave PŠ Sarvaš odabrale su najljepše likovne radove svojih učenika. Izložbu radova u holu naše škole postavila je učiteljica Jelena Ćutunić. Svaki rad je bio označen brojem te su učenici svih razreda mogli izabrati koji im je rad najbolji i papirić s brojem rada ubaciti u kutiju. Izložba je trajala od 9. do 14. travnja. Na sam Dan umjetnosti 15. travnja proglašeni su pobjednici. Prvo mjesto osvojio je Krešimir Burić iz 1.c razreda, drugo mjesto Anna Borevac iz 4.d razreda i treće mjesto Marko Radojčić iz 3.c razreda. Hol je bio prepun znatiželjnih učenika koji su slušali predavanje i sudjelovali u radu likovne radionice koju je održala Ines Matijević Cakić, profesorica iz Umjetničke akademije u Osijeku. Druženje s gošćom je proteklo u ugodnom i radnom ozračju, a uz to su svi ponešto novo naučili.

Mali umjetnici iz PŠ Sarvaš Mali umjetnici iz PŠ Sarvaš Mali umjetnici iz PŠ Sarvaš Mali umjetnici iz PŠ Sarvaš