Izložba povodom obilježavanja Svjetskog tjedna svemira

Pozivamo učenike, roditelje i sve zainteresirane na otvorenje izložbe u srijedu 7. listopada u 13,10 sati u blagovaonici škole. Izložba se održava povodom obilježavanja Svjetskog tjedna svemira (World Space Week) od 4. do 10. listopada i sadržava radove naših učenika i učenika drugih zemalja koji su sudjelovali na natječaju za dizajn godišnjeg postera na temu Discovery – Otkriće. Gosti na otvorenju bit će Jelena Pehar, prof. likovne kulture, Nataša Dorić, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek i Aleksandar Muharemović, predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka.

Uspjeh naše učenice Ive Kuić

Iva Kući osvojila je 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu za dječake i djevojčice.

Ponosni smo što Vas možemo obavijestiti da je naša učenica Iva Kuić, članica Judo kluba Mladost, osvojila 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu za dječake i djevojčice, koje je održano 16.05.2015. godine u Samoboru.Iva je aktivna članica Judo kluba Mladost te je dosada osvojila niz medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Čestitamo Ivi na njezinom uspjehu i želimo joj još puno medalja!

Projekt Glasa Slavonije

Osmaši naše škole proglašeni najboljima

Projekt Osječki osmaši u organizaciji Glasa Slavonije proveo se ove školske godine po dvanaesti put i pri tome predstavio osječke najosmaše među kojima su i dvoje iz naše škole – Matea Arambašić i Luka Markovića-Đurin.

U srijedu 10. lipnja u hotelu Osijek održana je dodjela nagrada za projekt Osječki osmaši u organizaciji Glasa Slavonije. U projektu je sudjelovalo 29 osnovnih škola iz Osijeka, Višnjevca, Josipovca, Bijelog Brda, Tenje, Čepina, Vladislavaca, Dalja, Vuke, Laslova, Ernestinova i Antunovca. Svaki razred izabrao je svojeg kandidata za najosmaša koji su se trebali predstaviti čitateljima Glasa Slavonije u Godišnjaku osječkih osmaša. Učenici 8.a razreda naše škole odabrali su Mateu Arambašić, a učenici 8.b razreda Luku Markovića- Đurina. Od svih 66 kandidata za izbor najboljeg i najuspješnijeg najosmaša izabrana je naša Matea Arambašić koja je svoj izbor osigurala odličnim ocjenama, sudjelovanjem na brojnim natjecanjima, osobito likovnim natječajem Francuske alijanse na kojem je osvojila prvo mjesto. Kao najosmašica Matea je dobila dvije nagrade – prijenosno računalo koje će joj pomoći u daljnjem školovanju i učenju u željenoj Jezičnoj gimnaziji i ulaznice za osječki ZOO vrt u koji može povesti cijeli razred. Kao što smo ponosni na Mateu, tako smo ponosni i na našeg Luku koji je osvojio peto mjesto.

Čestitamo našim najosmašima i nadamo se da će biti uzor svim budućim osmašima!

Naši najbolji osmaši Naši najbolji osmaši

SLATKI PETAK U PŠ

Učenici 3.c učili mjere obujma tekućine i mase praveći kolače

U petak 29.5.2015. u 3.c je bilo vrlo zanimljivo. Nakon što smo upoznali i naučili mjere za obujam tekućine i mjere za masu, naša učiteljica Ksenija zadala je domaću zadaću. Trebali smo kod kuće pronaći jedan mamin recept za kolače, pročitati ga, prepisati u bilježnice i uz pomoć nekog starijeg napraviti kolač te ga donijeti u školu. U učionici nas je čekalo iznenađenje. Učiteljica je pozvala stručni ocjenjivački sud : čika domara Dražena, tetu spremačicu Mariju i tetu kuharicu Ivanku, predsjednicu povjerenstva.. Svi smo izlazili pred povjerenstvo, nabrajali namirnice koje smo koristili i objašnjavali postupak izrade. Svaki je član povjerenstva kušao slastice te na kraju donio svoj sud.

Pobjednik ovoga „Master – šefa“ 3. c razreda 2015. godine je Lorens Sapanjoš s „Bakinim rupicama“ kojemu je ovo već peti samostalni kolač. Drugo mjesto je osvojila Ana Antolović i slastica „Anin kolač“ dok je treće mjesto osvojio Marko Radojčić koji je napravio „Trokutiće“.

Nakon ocjenjivanja u razredu je uslijedila opća degustacija svih kolača i vrlo malo se odnijelo kući. Ovo nam je bio najbolji petak u školi!

Slatki petak u PŠ Slatki petak u PŠ Slatki petak u PŠ

Gosti u našoj školi

Djeca u hladu Breze

Dogodilo se čudo! Učionica svaštaonica na katu naše škole te je srijede 12. svibnja 2015. iznenada je postala oblak, more, zelena livada, mjesto za nas..

Prošli su tjedan našu školu posjetili cijenjeni gosti. Pozivu naše učiteljice Melite Zanze odazvali su se predstavnici udruge „Breza“ – svima poznate članice grupe Meritas, pjevačica Jelena Radan i glumac Ivan Kristijan Majić. Poznate osobe iz estradnog života Lijepe naše održali su glazbeno-scensku radionicu s učenicima 2. i 4. razreda. I ništa tu ne bi bilo čudno da nije bilo neobično, bajkovito, savršeno... Bez ijedne izgovorene riječi glumac Kristijan uvodio je pojedinačno učenike u učionicu koja je postala pozornica kao mjesto iz bajke, maštalište, sretnolište, postala je zemlja bez granica. Uz mistične zvukove gitare, harmonike, ksilofona i drugih udaraljki ispričana je priča koja je učenike nosila s jednog mjesta u mašti na drugo. Bili su potpuno začarani.

Pjevalo se, sviralo, glumilo... uživalo... U nevjerojatnoj interaktivnoj igri članova udruge i učenika u tren oka proletio je školski sat koji će im dugo ostati u sjećanju, a naučili su i novu pjesmu čiji tekst glasi:

Ima jedna kuća luda, u toj kući trista čuda,

tri ormara, sva tri lijeva, jedan kavez koji pjeva,

dječak jedan Bašmebriga

i zelena razbibriga...


Da, kad bi barem svaki sat bio ovako bezbrižan i nezaboravan!

Djeca u hladu Breze Djeca u hladu Breze Djeca u hladu Breze Djeca u hladu Breze