Državno natjecanje iz biologije i fizike

LUKA MARKOVIĆ ĐURIN I MATEJ RECHNER, NAJUSPJEŠNIJI UČENICI

Luka Marković Đurin i Matej Rechner predstavljali su školu na državnim natjecanjima iz biologije i fizike. Luka je zauzeo izvrsno peto mjesto na natjecanju iz biologije, a Matej četrnaesto na natjecanju iz fizike.


Većina nas ne razmišlja koliko je velik uspjeh sudjelovati na državnom natjecanju. Prva razina je školsko natjecanje na kome je potrebno riješiti ispit u visokom postotku kako biste stigli do županijske razine, a samo iznimno dobri odlaze dalje. Na državnim natjecanjima sudjeluje samo nekoliko desetaka od 330 000 učenika osnovnih škola u Hrvatskoj.

Luka Marković Đurin pripremao se za državno natjecanje sa svojom nastavnicom i mentoricom Marijom Kovačić. Državno natjecanje iz biologije održano je u Šibeniku, a na njemu je sudjelovalo jedanaest učenika sedmih razreda koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima. Naš Luka plasirao se na peto mjesto i na taj se način izborio i za europsko natjecanje iz prirodnih znanosti. Luka još ne zna kada će se i gdje natjecanje održati, ali zna da će biti pozvan na pripreme.

Svestrani Matej Rechner ove je školske godine sudjelovao na županijskim natjecanjima iz matematike, kemije, engleskoga, a zbog izvrsnog rezultata iz fizike pozvan je i na državno natjecanje gdje je između pedesetak sudionika osvojio četrnaesto mjesto. Pohvala i čestitke našim izvrsnim i vrijednim učenicima koji su nas tako uspješno predstavljali.


Državno natjecanje Državno natjecanje Državno natjecanje

Županijsko natjecanje u košarci

DJEVOJKE NASTAVILE USPJEŠAN NIZ SJAJNIH REZULTATA

Osvojivši drugo mjesto na gradskom natjecanju u košarci naše su košarkašice stekle pravo sudjelovanja na Županijskom natjecanju, gdje su osvojile treće mjesto.

Košarkašice naše škole zablistale su na Županijskom natjecanju za 5. i 6. razrede u košarci koje je odigrano u Osijeku. Osvojivši drugo mjesto na gradskom natjecanju stekle su pravo sudjelovanja na Županijskom natjecanju, gdje su osvojile 3. mjesto odmah iza ŠSD Darda iz Darde i domaćina ŠSD 5. rajon iz Osijeka. Ovo je najveći uspjeh naše škole u ženskoj košarci za 5. i 6. razrede. Čestitke našim košarkašicama i njihovom voditelju prof. Ivan Matančiću.

Ovaj uspjeh ostvarile su: Lea Petric (cap.), Ena Patajac, Alisa Bekrić, Katarina Novak, Marija Petra Purgar, Ana Budalić, Dora Seletković, Josipa Dorić, Leonarda Jelečević, Nika Kolovrat i Karla Miloloža.
Mali filantropi

„JEDNOM KUNOM DO KNJIGA U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI“

Dobrovoljnim prilozima učenika škole kupljeno je 20 novih knjiga od kojih i nekoliko po njihovom izboru. U knjižnici se tako mogu pronaći i naslovi s vrha top ljestvice najčitanijih kao što su: One Direction “Gdje smo sad…“, „Baš sam hepi!“ Sanje Pilić i „Gregov dnevnik: ljetna žega“.

„Slagalica“ – zaklada za razvoj lokalne zajednice, provodi u našem gradu projekt „Mali filantropi“ u sklopu kojeg se učenicima i nastavnicima osnovnih škola, izložbom i predavanjem, predstavljaju osječki dobrotvori koji su tijekom prošlih stoljeća na različite načine darovali građanima grada Osijeka brojna kulturna, graditeljska i druga dobra. U sklopu tog projekta u našoj je školi održana akcija „Jednom kunom do knjiga u školskoj knjižnici“.


Akcija je započela u siječnju u Područnoj školi Sarvaš, a završila krajem ožujka u matičnoj školi. Tijekom tog razdoblja zidove škole krasili su plakati sa slikama i biografijama najpoznatijih osječkih dobrotvora, a održana su i predavanja u svim razredima. Članica zaklade „Slagalica“, gđa Dijana Živaković, tijekom predavanja pokušala je potaknuti  učenike da i sami postanu filantropi i darivanjem pokoje kune pomognu kupnji knjiga za školsku knjižnicu. Odaziv je u nekim razredima bio doista dobar. Učenici 7.b, 6.a i 4.b u matičnoj školi darovali su gotovo polovinu prikupljenog iznosa. U Sarvašu je prikupljeno 358,90 kn, a u matičnoj školi 597,61 kn. Zaklada je iznosima pridodala po 100,00 kn te je tim sredstvima kupljeno 20 knjiga za školsku knjižnicu.


„Gdje smo sad...naš bend, naša priča“, „Baš sam hepi!“ i „Gregov dnevnik“ već su posuđeni, a za One Direction „Gdje smo sad“ postoji lista čekanja kako nam je rekla naša knjižničarka koja se nada da će akcija i sljedeće godine biti jednako uspješna.

Mali filantropi Mali filantropi Mali filantropi

Humanitarne akcije studenata osječkih fakulteta

„Studentski krugovi dobrote“

Ovih dana je bilo toplo u srcima učenika i djelatnika naše škole.S jednakom ljubavlju dijelili smo i primali darove.

I ove godine, već tradicionalno, u školi smo organizirali humanitarne akcije kojima smo prikupili poklone za pojedine učenike svojih razrednih odjela.

No, ovih blagdana posebno nas je razveselila akcija Akademske zajednice grada Osijeka. Nekolicina studenata Poljoprivrednog fakulteta među kojima su se posebno angažirali Dalibor Tufeković, Marko Lacković, Dora Todorčić i Matea Dugandžić , nakon sudjelovanja u našem integriranom danu „Pokušaj hodati u mojim cipelama“ te shvativši želju i napore da se učenici s teškoćama što bolje integriraju u život škole, odlučili su uzeti stvar u svoje ruke i prikupiti sredstva kojima bi se pomoglo prilagodbi školskih prostora za rad s djecom.

Na posebno označena mjesta , u zgradama 13 osječkih fakulteta te jedne udruge, postavili su kutije u koje su studenti i njihovi profesori prikupljali darove. Akcija je trajala dva tjedna pred Božić te dva tjedna pred Uskrs, a završila je svečanim programom na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Nakon prigodnog programa u kojem su sudjelovali osječki studenti i učenici naše škole, našoj je ravnateljici uručen ček  i dva laptopa koji će biti od velike pomoći učiteljima.


Gospođa ravnateljica se zahvalila svima koji su prepoznali naše napore da svoj djeci omogućimo iste uvjete za školovanje i sretno odrastanje te su se odrekli dijela svojih, ionako skromnih, studentskih džeparaca.


No, kada su srca veća od svih trezora svijeta, tada se i u studentskom novčaniku nađe kunica za drugoga. Hvala za dobrotu kojom su nas darovali!


Studenski krugovi dobrote Studenski krugovi dobrote Studenski krugovi dobrote Studenski krugovi dobrote Studenski krugovi dobrote Studenski krugovi dobrote Studenski krugovi dobrote

Studentska božićna bajka

Ovih dana je bilo toplo u srcima učenika i djelatnika naše škole. S jednakom ljubavlju primali smo i davali božićne darove.


I ove godine, već tradicionalno, u školi smo organizirali humanitarnu akciju “Božić svima, a ne samo nama“ kojom smo prikupili poklone za pojedine učenike svojih razrednih odjela.

No, ovog Božića, sve nas je razveselila akcija Akademske zajednice grada Osijeka. Nekolicina studenata, nakon sudjelovanja u integriranom danu „Pokušaj hodati u mojim cipelama“ te shvativši našu želju i napore da se učenici s teškoćama što bolje integriraju u život škole, odlučili su uzeti stvar u svoje ruke i prikupiti novčana sredstva kojima bi se pomoglo prilagodbi školskih prostora za rad s djecom.

Na posebno označena mjesta , u zgradama 13 osječkih fakulteta te jedne udruge, postavili su kutije u koje su studenti i njihovi profesori prikupljali novac. Akcija je trajala dva tjedna, a završila je svečanim programom na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Nakon prigodnog programa u kojem su sudjelovali osječki studenti i učenici naše škole, našoj je ravnateljici uručen ček u iznosu od velikih, čudesnih,9000,00 kuna.


Gospođa ravnateljica se zahvalila svima koji su prepoznali naše napore da svoj djeci omogućimo iste uvjete za školovanje i sretno odrastanje te su se odrekli dijela svojih, ionako skromnih, studentskih džeparaca.


No, kada su srca veća od svih trezora svijeta, tada se i u studentskom novčaniku nađe kunica za drugoga. Hvala za dobrotu kojom su nas darovali!

Studenska božićna bajka Studenska božićna bajka