Županijsko natjecanje u košarci za dječake

SJAJAN USPJEH NAŠIH MLADIH KOŠARKAŠA NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU U ĐAKOVU

Košarkašice i košarkaši 5. i 6.razreda naše škole postigli su ove školske godine iznimne rezultate.

Nakon nogometaša i košarkašica zablistali su i naši košarkaši osvojivši izvrsno 2. mjesto na Županijskom natjecanju u Đakovu, odmah iza ŠSD Koraci mladost iz Osijeka. Na početku turnira izgubili su u neizvjesnoj završnici od domaćina ŠSD Mladost iz Đakovo, ali su uspjeli sve nadoknaditi uvjerljivom pobjedom protiv ŠSD Jovalija iz Valpova. Treba istaknuti da je ovo najveći uspjeh naše škole u košarci za 5. i 6. razrede. Čestitke našim košarkašima i njihovom voditelju prof. Ivan Matančiću.

Ovaj uspjeh ostvarili su: Hrvoje Stranput (cap.), Domagoj Stranput, Davor Čuljak, Lovro Pivić Kovačević, Dorian Špoljarić, Antonio Bilandžić, Domagoj Lovković, Kristijan Kovač, Bernard Budimir, Viktor i Dušan Zorić.
Sjajni rezultati na Erste plavoj ligi

NATJECANJE U ATLETICI

U konkurenciji 5. i 6. razreda, odlazak u Zagreb osigurali su Filip Medić, Marija-Petra Purgar i Domagoj Stranput.


U organizaciji Atletskog kluba Slavonija-Žito, u srijedu 14. svibnja, u NŠD Gradski vrt održano je kvalifikacijsko natjecanje druge po redu Erste Plave lige. Okupilo se 539 učenika 3., 4., 5. i 6. razreda iz čak 35 škola Osijeka, Vinkovaca, Kutjeva, Slavonskog Broda, Požege, Kutine…

Riječ je o najvećem dječjem atletskom natjecanju upečatljivog slogana ˝Brže- više-jače!˝ koje se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.


Dva najbolja natjecatelja iz svake discipline nastupat će u velikom finalu koje će se održati 2. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, neposredno prije početka svjetski poznatog mitinga IAAF World Challenge Zagreb, popularnog ˝Hanžeka˝.


U konkurenciji 5. i 6. razreda, odlazak u Zagreb osigurali su Filip Medić, Marija-Petra Purgar i Domagoj Stranput. Filip Medić je u disciplini skok u dalj osvojio 1. mjesto, a na 60 m bio je treći. Marija-Petra Purgar je osvojila na 60 m 2. mjesto, a Domagoj Stranput je isti rezultat ostvario na 600 m.


Čestitamo svim našim učenicima koji su predstavljali našu školu na ovogodišnjoj Erste Plavoj ligi, a posebne čestitke našim osvajačima medalja Filipu, Mariji-Petri i Domagoju.


Natjecanje u atletici Natjecanje u atletici

Državno natjecanje iz biologije i fizike

LUKA MARKOVIĆ ĐURIN I MATEJ RECHNER, NAJUSPJEŠNIJI UČENICI

Luka Marković Đurin i Matej Rechner predstavljali su školu na državnim natjecanjima iz biologije i fizike. Luka je zauzeo izvrsno peto mjesto na natjecanju iz biologije, a Matej četrnaesto na natjecanju iz fizike.


Većina nas ne razmišlja koliko je velik uspjeh sudjelovati na državnom natjecanju. Prva razina je školsko natjecanje na kome je potrebno riješiti ispit u visokom postotku kako biste stigli do županijske razine, a samo iznimno dobri odlaze dalje. Na državnim natjecanjima sudjeluje samo nekoliko desetaka od 330 000 učenika osnovnih škola u Hrvatskoj.

Luka Marković Đurin pripremao se za državno natjecanje sa svojom nastavnicom i mentoricom Marijom Kovačić. Državno natjecanje iz biologije održano je u Šibeniku, a na njemu je sudjelovalo jedanaest učenika sedmih razreda koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima. Naš Luka plasirao se na peto mjesto i na taj se način izborio i za europsko natjecanje iz prirodnih znanosti. Luka još ne zna kada će se i gdje natjecanje održati, ali zna da će biti pozvan na pripreme.

Svestrani Matej Rechner ove je školske godine sudjelovao na županijskim natjecanjima iz matematike, kemije, engleskoga, a zbog izvrsnog rezultata iz fizike pozvan je i na državno natjecanje gdje je između pedesetak sudionika osvojio četrnaesto mjesto. Pohvala i čestitke našim izvrsnim i vrijednim učenicima koji su nas tako uspješno predstavljali.


Državno natjecanje Državno natjecanje Državno natjecanje

Županijsko natjecanje u košarci

DJEVOJKE NASTAVILE USPJEŠAN NIZ SJAJNIH REZULTATA

Osvojivši drugo mjesto na gradskom natjecanju u košarci naše su košarkašice stekle pravo sudjelovanja na Županijskom natjecanju, gdje su osvojile treće mjesto.

Košarkašice naše škole zablistale su na Županijskom natjecanju za 5. i 6. razrede u košarci koje je odigrano u Osijeku. Osvojivši drugo mjesto na gradskom natjecanju stekle su pravo sudjelovanja na Županijskom natjecanju, gdje su osvojile 3. mjesto odmah iza ŠSD Darda iz Darde i domaćina ŠSD 5. rajon iz Osijeka. Ovo je najveći uspjeh naše škole u ženskoj košarci za 5. i 6. razrede. Čestitke našim košarkašicama i njihovom voditelju prof. Ivan Matančiću.

Ovaj uspjeh ostvarile su: Lea Petric (cap.), Ena Patajac, Alisa Bekrić, Katarina Novak, Marija Petra Purgar, Ana Budalić, Dora Seletković, Josipa Dorić, Leonarda Jelečević, Nika Kolovrat i Karla Miloloža.
Mali filantropi

„JEDNOM KUNOM DO KNJIGA U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI“

Dobrovoljnim prilozima učenika škole kupljeno je 20 novih knjiga od kojih i nekoliko po njihovom izboru. U knjižnici se tako mogu pronaći i naslovi s vrha top ljestvice najčitanijih kao što su: One Direction “Gdje smo sad…“, „Baš sam hepi!“ Sanje Pilić i „Gregov dnevnik: ljetna žega“.

„Slagalica“ – zaklada za razvoj lokalne zajednice, provodi u našem gradu projekt „Mali filantropi“ u sklopu kojeg se učenicima i nastavnicima osnovnih škola, izložbom i predavanjem, predstavljaju osječki dobrotvori koji su tijekom prošlih stoljeća na različite načine darovali građanima grada Osijeka brojna kulturna, graditeljska i druga dobra. U sklopu tog projekta u našoj je školi održana akcija „Jednom kunom do knjiga u školskoj knjižnici“.


Akcija je započela u siječnju u Područnoj školi Sarvaš, a završila krajem ožujka u matičnoj školi. Tijekom tog razdoblja zidove škole krasili su plakati sa slikama i biografijama najpoznatijih osječkih dobrotvora, a održana su i predavanja u svim razredima. Članica zaklade „Slagalica“, gđa Dijana Živaković, tijekom predavanja pokušala je potaknuti  učenike da i sami postanu filantropi i darivanjem pokoje kune pomognu kupnji knjiga za školsku knjižnicu. Odaziv je u nekim razredima bio doista dobar. Učenici 7.b, 6.a i 4.b u matičnoj školi darovali su gotovo polovinu prikupljenog iznosa. U Sarvašu je prikupljeno 358,90 kn, a u matičnoj školi 597,61 kn. Zaklada je iznosima pridodala po 100,00 kn te je tim sredstvima kupljeno 20 knjiga za školsku knjižnicu.


„Gdje smo sad...naš bend, naša priča“, „Baš sam hepi!“ i „Gregov dnevnik“ već su posuđeni, a za One Direction „Gdje smo sad“ postoji lista čekanja kako nam je rekla naša knjižničarka koja se nada da će akcija i sljedeće godine biti jednako uspješna.

Mali filantropi Mali filantropi Mali filantropi