POPIS UDŽBENIKA

Popis udžbenika OŠ Ljudevita Gaja za školsku 2014./2015. godinu

Grad Osijek donio je odluku da će svi učenici osječkih osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike i radne bilježnice.

Želite li pogledati popis udžbenika za pojedini razred, pronađite odgovarajući link ispod i kliknite na njega.


1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred

POPRAVNI ISPITI U KOLOVOZU I POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE


Poštovani učenici i roditelji,

Drugi popravni ispiti za negativno ocjenjene učenike održat će se u četvrtak i petak 28. i 29. kolovoza 2014.g u 9,00 sati i u matičnoj i područnoj školi Sarvaš.

NASTAVA sljedeće 2014./2015. školske godine započinje u ponedjeljak 8.rujna 2014.godine za područnu školu Sarvaš u 8,00 sati. Prvašići dolaze u školu u 11,00 sati zajedno s roditeljima.

U matičnoj školi Osijek nastava započinje u 8,00 sati za neparne razrede( 3.5.7.).
Za parne razreda (2.4.6.8.) nastava započinje od 14,oo sati.
Prvašići dolaze u školu u 9,30 sati zajedno sa svojim roditeljima.

PRVI DAN ŠKOLE POTREBNO JE PONIJETI SAMO BILJEŽNICU I OLOVKU.

Ravnateljica

A.Krampač-Grljušić,dipl.def.

Prijave i upisi u srednje škole

WEB STRANICA UPISI.HR ZAPOČELA S RADOM

Upisi osmaša u srednje škole započet će 26.6.2014. godine na internetskoj stranici upisi.hr. Stranica sadržava važne informacije vezane za postupak prijave kao i pregled kriterija za upis u 1. razred srednje škole.

Obavještavamo učenike osmih razreda i njihove roditelje da je započela s radom internetska stranica upisi.hr pomoću koje će se učenici od 26.6.2014. moći upisivati u srednju školu. Do tada se u sustav učenici mogu prijaviti sa svojim korisničkim imenom, lozinkom i pinom koje su dobili za predprijave za upis u prosincu 2013. i provjeriti svoje podatke. Učenici koji nisu dobili pin u predprijavi unijet će korisničko ime, lozinku i broj mobitela te će na taj broj mobitela dobiti pin. Osim osobnih podataka učenici će moći pregledati i svoje ocjene od petog do osmog razreda te se obratiti svojim razrednicima u slučaju pogrešaka kako bi se napravile ispravke.

Kriteriji za upis u srednju školu nalaze se na web stranici upisi.hr u „Odluci o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole u šk. god. 2014./2015.“ Ako vas zanimaju planovi i programi pojedinih škola odnosno popis nastavnih predmeta koji su dio pojedinih programa pogledajte brošuru HZZZ-e"Kamo nakon osnovne škole".

Postupak prijava kandidata s teškoćama u razvoju započinje ove godine ranije. Učenici - kandidati s teškoćama i njihovi roditelji trebaju se javiti uredima državne uprave u županiji, odnosno Gradskome uredu za obrazovanje, kulturu i sport od 28. svibnja do 13. lipnja 2014. godine. Roditelji trebaju ponijeti dokumentaciju koju su dobili od razrednika, a koju čine: rješenje po kojem učenik s teškoćama savladava obrazovne programe, stručno mišljenje nadležnog liječnika školske medicine i izjavu roditelja o odabiru obrazovnih programa za srednju školu. Za dodatne upute i moguće nedoumice do završetka upisnog postupka, odnosno do 10. srpnja 2014., možete se obratiti pedagoginji ili svojim razrednicima.

Županijsko natjecanje u košarci za dječake

SJAJAN USPJEH NAŠIH MLADIH KOŠARKAŠA NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU U ĐAKOVU

Košarkašice i košarkaši 5. i 6.razreda naše škole postigli su ove školske godine iznimne rezultate.

Nakon nogometaša i košarkašica zablistali su i naši košarkaši osvojivši izvrsno 2. mjesto na Županijskom natjecanju u Đakovu, odmah iza ŠSD Koraci mladost iz Osijeka. Na početku turnira izgubili su u neizvjesnoj završnici od domaćina ŠSD Mladost iz Đakovo, ali su uspjeli sve nadoknaditi uvjerljivom pobjedom protiv ŠSD Jovalija iz Valpova. Treba istaknuti da je ovo najveći uspjeh naše škole u košarci za 5. i 6. razrede. Čestitke našim košarkašima i njihovom voditelju prof. Ivan Matančiću.

Ovaj uspjeh ostvarili su: Hrvoje Stranput (cap.), Domagoj Stranput, Davor Čuljak, Lovro Pivić Kovačević, Dorian Špoljarić, Antonio Bilandžić, Domagoj Lovković, Kristijan Kovač, Bernard Budimir, Viktor i Dušan Zorić.
Sjajni rezultati na Erste plavoj ligi

NATJECANJE U ATLETICI

U konkurenciji 5. i 6. razreda, odlazak u Zagreb osigurali su Filip Medić, Marija-Petra Purgar i Domagoj Stranput.


U organizaciji Atletskog kluba Slavonija-Žito, u srijedu 14. svibnja, u NŠD Gradski vrt održano je kvalifikacijsko natjecanje druge po redu Erste Plave lige. Okupilo se 539 učenika 3., 4., 5. i 6. razreda iz čak 35 škola Osijeka, Vinkovaca, Kutjeva, Slavonskog Broda, Požege, Kutine…

Riječ je o najvećem dječjem atletskom natjecanju upečatljivog slogana ˝Brže- više-jače!˝ koje se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.


Dva najbolja natjecatelja iz svake discipline nastupat će u velikom finalu koje će se održati 2. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, neposredno prije početka svjetski poznatog mitinga IAAF World Challenge Zagreb, popularnog ˝Hanžeka˝.


U konkurenciji 5. i 6. razreda, odlazak u Zagreb osigurali su Filip Medić, Marija-Petra Purgar i Domagoj Stranput. Filip Medić je u disciplini skok u dalj osvojio 1. mjesto, a na 60 m bio je treći. Marija-Petra Purgar je osvojila na 60 m 2. mjesto, a Domagoj Stranput je isti rezultat ostvario na 600 m.


Čestitamo svim našim učenicima koji su predstavljali našu školu na ovogodišnjoj Erste Plavoj ligi, a posebne čestitke našim osvajačima medalja Filipu, Mariji-Petri i Domagoju.


Natjecanje u atletici Natjecanje u atletici Natjecanje u atletici