6. Ljudevit fest

SANAK SNILO- POBJEDNIČKA PJESMA FESTIVALA


Učenici razredne nastave matične  škole i PŠ Sarvaš kraj su školske godine proslavili pjesmom i plesom. Festival dječjih pjesama  Ljudevit fest  održan je šesti put 12. lipnja 2013. god. na kojem je nastupilo 44 mala pjevača pjevajući 27 pjesama.


    Već tradicionalnim festivalom Ljudevit fest kraj se školske godine u našoj školi dočekuje pjesmom i plesom. Učenici razredne nastave okupili su se u školskoj dvorani te ponovno pokazali svoje pjevačke i plesačke sposobnosti, a uz to su zabavili roditelje i učitelje. I ove je godine festival pratilo Povjerenstvo nastavnika naše škole koje ne predaje našim natjecateljima, a to su Božica Seki, nastavnica glazbene kulture, Ivana Augustinović, prof. pedagogije i engleskog jezika, Sanja Blažanović, učiteljica razredne nastave  i Ana Lauš, učiteljica razredne nastave. Program natjecanja vodili su učenici 8. razreda Ivana Arambašić i Jakov Blagojević.


    Dok je povjerenstvo odlučivalo o pobjedniku ovogodišnjeg festival, naši su najmlađi učenici pripremili plesni program u kojem su se predstavile cheerleadersice naše škole, rock'n'roll plesači PŠ Sarvaš, mali kauboji iz 2. razreda, plesna skupina 3.b, a na kraju programa učenici 4.b zaplesali su Gangnam style te rasplesali i najmlađe gledatelje. Pobjednik ovogodišnjeg festivala je Šimun Blagojević, učenik 2.b razreda, otpjevavši pjesmu Sanak snilo. Drugo mjesto osvojili su Dino Ptičar i Ema Jelečević, učenici 1.b, sa Špenjgljarskom pjesmom, a treće je mjesto pripalo Filipu Jamanu i Domagoju Marijanovu, učenicima 3.c razreda, i pjesmi Kad Anine noge gaze. Da su maleni pjevači bili zaista izvrsni i da su oduševili gledatelje i povjerenstvo glasovima, nastupom i scenskom prezentacijom dokazuju i ostale dodijeljene nagrade. Za „najsimpa kostim“ nagrađeni su Antonio Filek i Dominik Nađ iz 1.d razreda koji su otpjevali pjesmu Mlin, a za  „najsimpa izvedbu“ nagrađen je Bruno Bošnjak iz 2.b razreda koji nam je otpjevao pjesmu Muzikaš.
  
 Svoj sanak su odsanjali i svi ostali sudionici natjecanja te brojni gledatelji koji su navijali za male pjevače. S osmijehom i pjesmom na usnama ispratili smo školsku godinu, ali i Ljudevit fest te se vidimo već iduće godine!6. Ljudevit fest 6. Ljudevit fest 6. Ljudevit fest 6. Ljudevit fest 6. Ljudevit fest 6. Ljudevit fest 6. Ljudevit fest 6. Ljudevit fest

5. Ljudevit fest u našoj školi


NAŠI NAJMLAĐI UČENICI PONOVNO RASPJEVANI


Petu godinu zaredom u našoj školi održava se festival dječje pjesme Ljudevit fest. Ove godine pobijedio je učenik 1.a razreda David Štajner s pjesmom Teče, teče bistra voda. Među nagrađenim učenicima našli su se i Beatrice Barišić (4.a) i Katarina Novak (4.b).


    Kraj školske godine dočekan je pjesmom najboljih školskih pjevača te plesom, smijehom i radošću. U srijedu 6. 6. 2012. god. okupilo se 37 malih pjevača razredne nastave koji su svoje razrede predstavili pjesmom naučenom na satima glazbene kulture. Voditelji programa bili su učenici 7.a razreda Sara Rožić i Jakov Blagojević. Program je otvoren prošlogodišnjom pobjedničkom pjesmom, a zatim su uslijedile pjesme koje su se izravno natjecale za titulu najbolje. U Povjerenstvu za ocjenu nastupa i izvedbe bili su učitelji predmetne nastave: Božica Seki, profesorica glazbene kulture, Dejan Varga, profesor hrvatskog jezika i povijesti, Zvjezdana Sikra- Golemac, profesorica hrvatskog jezika, Lucija Lovrinčević, profesorica matematike i fizike te Mia Kiridžija, profesorica zemljopisa.


    Jednoglasnom odlukom Povjerenstvo je odlučilo da je pobjednička pjesma 5. Ljudevit festa pjesma Teče, teče bistra voda u izvedbi učenika Davida Štajneera, učenika 1.a razreda. Drugo mjesto pripalo je Beatrice Barišić , učenici 4.a, i pjesmi Dobro jutro. Treće je mjesto osvojila Katarina Novak, učenica 4.b  razreda, koja je pjevala pjesmu La musica di notte. Svi nagrađeni učenici dobili su diplomu Ljudevit festa koju im je uručila ravnateljica škole A. Krampač-Grljušić.

  

U slobodnom dijelu programa nastupali su  Zoja i Anja iz 4.a razreda s plesom na temu Pink Panther, zatim učenice 1., 3. i  5. razreda s plesnom točkom pjesama iz 80-ih godina, Marija Petra Purgar  i Patricija Adžić iz 3.a osmislile su plesnu koreografiju za pjesmu On the floor, a Sara Hegeduš i Mia Vuković  iz PŠ Sarvaš otplesale su latino dance. Da su maleni pjevači bili zaista izvrsni te oduševili publiku i Povjerenstvo glasovima, ali i nastupom i scenskom prezentacijom, dokazuju i ostale dodijeljene nagrade. Za „najsimpa“ nastup nagrađen Leon Radić, učenik 1.b razreda, a za „najkostim“ Ivona Jukić, učenica 2.a razreda.

  

Pjesmom, plesom i smijehom ispratili smo i ovu školsku godinu te čestitamo svim malim, ali velikim ljudima što su nam priuštili zadovoljstvo njihovih nastupa.


Ivanka Ćutek, učiteljica


Ljudevitfest Ljudevitfest

Festival dječje pjesme


SVI NA LJUDEVIT FEST


Tradicionalno, već petu godinu, OŠ Ljudevita Gaja domaćin je festivalu dječje pjesme Ljudevit fest. Pozivamo sve učenike, roditelje, učitelje i zainteresirane goste da nam se pridruže 6. lipnja 2012. god. u 18 sati i podrže svoje favorite u izboru najbolje izvedbe dječje pjesme.

Ako ste bili s nama prošle godine na Ljudevit festu, sjetit ćete se da je najboljom pjesmom proglašena „Moja obitelj“ 3.c razreda PŠ Sarvaš. Vlastiti tekst i glazbeni aranžman osigurali su im pobjedu na četvrtom godišnjem festivalu, a ove godine čekaju nas nova iznenađenja i izvedbe koje će vas zasigurno razveseliti i nasmijati. Pozivamo Vas da nam se pridružite pjesmom i smijehom 6. lipnja 2012. god. u 18 sati u prostorijama naše škole te podržite svoje favorite. Program će se odvijati u školskoj dvorani te s nestrpljenjem očekujemo vidjeti male pjevače i novog pobjednika 5. Ljudevit festa. Napomenuti je još i da će Povjerenstvo za ocjenu nastupa činiti učitelji predmetne nastave koji će i donijeti konačnu odluku o pobjedniku.


Svi ste dobro došli jer kod nas je „uvijek veselje i graja!“


Ljudevit fest je vijest i pozivamo svu djecu, roditelje i prijatelje da dođu u našu školu 9.lipnja 2011. u 18,30 sati.
 

FESTIVAL DJEČJE PJESME

LJUDEVIT FEST U OŠ LJUDEVITA GAJA, OSIJEK

 
OŠ Ljudevita Gaja i dalje privlači posjetitelje svojim raznovrsnim aktivnostima i programima. Ljudevit fest godišnji je festival dječjih pjesama koje izvode učenici razredne nastave uz podršku svojih učiteljica. Svaki razred prijavljuje svoje natjecatelje, a pobjednik festivala odlikuje se diplomom Ljudevit festa.

Što je Ljudevit fest?

Ljudevit fest FESTIVAL je DJEČJIH PJESAMA KOJI JE OSMISLILA UČITELJICA IVANKA ĆUTEK KAKO BI OMOGUĆILA NAJBOLJIM PJEVAČIMA, UČENICIMA RAZREDNE NASTAVE, POKAZATI SVOJE PJEVAČKE SPOSOBNOSTI.

GLASOVE UČENIKA ZA NATJECANJE VRIJEDNO UVJEŽBAVAJU NAŠE UČITELJICE RAZREDNE NASTAVE.

UČENICI PJEVAJU DJEČJE PJESME NAUČENE NA SATIMA GLAZBENE KULTURE, A NJIHOVO GLAZBENO UMIJEĆE NA NATJECANJU PRATI KOMISIJA KOJU ČINE NASTAVNICI NAŠE ŠKOLE KOJI NE PREDAJU UČENICIMA NATJECATELJIMA.

U slobodnom dijelu programa (dok povjerenstvo prebrojava glasove) nastupaju također učenici razredne nastave sa svojim plesnim koreografijama.

Najuspješniji pjevači nagrađeni su diplomom Ljudevit festa.

Cijeli program prate svi učenici naše škole i njihovi gosti (roditelji, bake i djedovi te ostala publika).

Evo i kratkog pregleda dosadašnjih natjecanja:

1. Ljudevit fest održan je 16. svibnja 2008., nastupilo je 27 učenika, a tada su pobijedile Valentina Veg i Lejla Peleš, učenice 2.b razreda, s pjesmom Limači.

2. Ljudevit fest održan je 2. lipnja 2009., nastupilo je 26 učenika, a pobjedu je odnijela Sara Rožić, učenica tadašnjeg 4.a razreda, s pjesmom Dani.

3. Ljudevit fest održan je 29. travnja 2010., a nastupilo je 36 učenika. Pobjedu je odnijela Stella Garić, učenica 3.b razreda, s pjesmom Sumrak na Dravi.

... Iduće školske godine planiramo proširiti Ljudevit fest i na ostale škole grada Osijeka!

LJUDEVIT FEST

Natjecanje je namijenjeno učenicima razredne nastave OŠ Ljudevita Gaja i PŠ Sarvaš.

• Svaki razred može prijaviti najviše dvije točke za nastup na Ljudevit festu.
• Učenici mogu pjevati isključivo dječje pjesme sa sata glazbene kulture ili neku drugu dječju pjesmu koju pjeva neki dječji zbor.
• Pjesma koju učenici pjevaju mora biti praćena na matrici (bez vokala, samo glazba u pratnji ).
• Učenici mogu pjevati i pjesmu uz pratnju instrumenta izvodeći glazbu samostalno (ili netko drugi).

Žiri za procjenjivanje uspjeha učenika sastojat će se od djelatnika naše škole koji ne predaju učenicima razredne nastave.

U slobodnom dijelu programa nastupit će učenici s plesnim koreografijama .
Molimo učiteljice da prijave učenike za natjecanje i za slobodni dio programa što prije kako bismo uspješnije organizirali nastup.

Ulaz na Ljudevit fest naplaćivat će se po simboličnoj cijeni od 5 kn.
Sav novčani prilog bit će utrošen za uređenje naše škole.

Pobjednici će biti nagrađeni diplomom Ljudevit festa.

Planirani termin događanja je 9.lipnja 2011. u 18.30 sati u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Gaja, Osijek.

Ivanka Ćutek, učiteljica
organizator

Festival dječje pjesme Ljudevit fest

„MOJA OBITELJ“ 3.c RAZREDA NAJBOLJA

Četvrtu godinu zaredom u našoj školi održava se festival dječje pjesme Ljudevit fest. Ove godine pobjedu su odnijeli učenici 3.c razreda Područne škole Sarvaš sa svojom originalnom pjesmom „Moja obitelj“. Među nagrađenim učenicima našli su se i Alisa Katić i Ivona Jukić, učenice 1.a te Laura Nađ, učenica 2.b razreda.

Kako je i za očekivati, učenici se obično veoma raduju kraju školske godine, no u našoj školi kraj školske godine nešto je drugačiji. Naime, uvijek je obilježen pjesmom, smijehom i plesom naših učenika, i to na nesvakidašnji način. Već četvrtu godinu u lipnju se okupi velika skupina malih pjevača koji veselo pjesmom isprate sve školske muke koje su ih tijekom godine snašle, a još k tomu se i natječu za titulu najboljeg pjevača. U predvečerje 9. lipnja 2011. god. okupilo se u našoj dvorani 50 pjevača razredne nastave koji su svoje razrede predstavili pjesmom naučenom na satima glazbene kulture. Voditelji programa bili su Ivana Arambašić i Jakov Blagojević, učenici 6.a razreda. Program je otvoren prošlogodišnjom pobjedničkom pjesmom Sumrak na Dravi u izvedbi Stele Garić, a potom su uslijedile pjesme koje su se izravno natjecale za titulu najbolje. U Povjerenstvu za ocjenu nastupa i izvedbe bili su učitelji koji ne predaju natjecateljima, a činili su ga: Božica Seki, profesor glazbene kulture, Dejan Varga, profesor hrvatskog jezika i povijesti, Zvjezdana Sikra-Golemac, profesor hrvatskog jezika i Jelena Pehar, profesor likovne kulture. Jednoglasnom odlukom Povjerenstvo je donijelo odluku da je pobjednička pjesma 4. Ljudevit festa pjesma Moja obitelj 3.c razreda PŠ Sarvaš koja je, osim ocijenjena kao najbolje izvedena pjesma, i originalna jer su ju samostalno napisali učenici i učiteljica Ksenija Milosavljević. Drugo mjesto pripalo je učenicama Alisi Katić i Ivoni Jukić iz 1.a razreda, a treće mjesto osvojila je Laura Nađ, učenica 2.b razreda. Svi nagrađeni ućenici primili su diplomu Ljudevit festa.
U slobodnom dijelu programa nastupali su učenici nižih razreda s nekoliko plesnih koreografija. Posebni gosti bili su učenici Dea Predrijevac i Stjepan Jaman, nekadašnji natjecatelji Ljudevit festa, sada natjecatelji na gradskom festivalu Zeko i potočić. Dea Predrijevac pjevala je pjesmu Lude godine, a sa Stjepanom u duetu i pjesmu Slušam samo rock. Ako je suditi po broju natjecatelja, posjetitelja i izboru pjesme, Ljudevit fest uistinu postaje prepoznatljivi simbol naše škole. S pjesmom i plesom ispratili smo školsku godinu, a već s radošću iščekujemo idući Ljudevit fest i nove pobjednike ovog razigranog susreta.

Ljudevit fest Ljudevit fest Ljudevit fest Ljudevit fest Ljudevit fest Ljudevit fest Ljudevit fest