ODRŽAN 10. JUBILARNI LJUDEVIT FEST

Dvadeset i jedan učenik razredne nastave matične i područne Osnovne škole Ljudevita Gaja iz Osijeka i Sarvaša u utorak su 23. svibnja u područnoj školi u Sarvašu nastupili na 10. jubilarnom festivalu dječjih pjesama Ljudevit fest. Prvo mjesto osvojila je Petra Kapetan, učenica 4. c razreda područne škole Sarvaš, drugo mjesto osvojila je Lota Bek, učenica 3. b razreda matične škole iz Osijeka, treće mjesto odnijele su Marta Miloloža i Maja Schönberger, učenice 4. a razreda matične škole Osijek, a četvrto mjesto osvojila je Lucija Burcar iz 1. c razreda područne škole. Ove godine uručene su i posebne nagrade: 2. b razredu za najbolju kostimografiju, 1. b razredu za najritmičniju izvedbu, 1. a za najveseliju izvedbu, a učenici 3. a razreda, Katarini Rade, za posebnost vokala.
Tijekom ovogodišnjeg festivala uz pjesmu, gledatelji su pratili i plesne nastupe učenika koji su koreografije uvježbavali sa svojim učiteljicama. Poseban gost programa bio je dječak anđeoskog glasa i sudionik TV showa Zvjezdice Marin Bulić, učenik OŠ Višnjevac.
U veselom ugođaju festivala uživali su učenici i učitelji, roditelji, bake, djedovi i prijatelji.

10. Ljudevit fest 10. Ljudevit fest 10. Ljudevit fest 10. Ljudevit fest 10. Ljudevit fest 10. Ljudevit fest 10. Ljudevit fest 10. Ljudevit fest 10. Ljudevit fest

Festival dječje pjesme

10. LJUDEVIT FEST

Ljudevit fest OŠ Ljudevita Gaja svoju je tradiciju započeo 16. svibnja 2008. godine kada su se pjesmom prvi put predstavili naši talentirani učenici. Pobjednice tog izdanja festivala s pjesmom Limači bile su Valentina Veg i Lejla Peleš, tadašnje učenice 2.b razreda.

Ove godine obilježavamo desetu godišnjicu festivala na kojem će ponovno nastupiti učenici razredne nastave naše matične i područne škole u Sarvašu. Tijekom ovogodišnjeg festivala, uz pjesmu, imat ćete priliku vidjeti i plesne nastupe učenika koji su koreografije uvježbavali sa svojim učiteljicama. Poseban je gost programa dječak anđeoskog glasa Marin Bulić, učenik OŠ Višnjevac.

Pozivamo sve mame, tate, bake, djedove i ostale navijače da dođu u našu područnu školu u Sarvašu 23. svibnja 2017. u 18:00 sati i navijaju za naše natjecatelje.

Ulaz je slobodan.

LJUDEVIT FEST

Održan 9. Ljudevit fest


U utorak, 17. svibnja u prepunoj školskoj dvorani PŠ Sarvaš održalo se natjecanje darovitih učenika razredne nastave u pjevanju pod nazivom Ljudevit fest. Pjesme koje smo čuli u izvedbi 23 natjecatelja primjerene su učenicima tog uzrasta, uče se na satima glazbene kulture ili su to pjesme koje izvode dječji zborovi.

Program su vodili Mateo Noskov i Petar Bogdanović, učenici 7. razreda, a natjecanje je pratilo i ocjenjivalo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja. Odlučiti se za za najuspješnije natjecatelje bilo je iznimno teško te je uz glavne nagrade dodijelili i nekoliko utješnih nagrada.

Prvo mjesto s pjesmom Mala violina osvojile su učenice 1.c razreda Lucija Kanis i Lucija Baćani, drugo mjesto pripalo je Dini Burazinu iz 3.a razreda i pjesmi Juri, juri vlak, a treće mjesto osvojile su Petra Buljubašić i Dina Min Chen učenice 4.a razreda s Veselom pjesmom.

Posebne nagrade dodijeljene su 2.a razredu za najbolju koreografiju, 4.c razredu za najbolju scenografiju i 3.b razredu u cjelini za najbolji nastup.
S radošću iščekujemo idući Ljudevit fest i nove pobjednike ovog raspjevanog susreta.

Ljudevit fest Ljudevit fest

Pobjednici 8. Ljudevit festa

Zeko, potočić i tamburica

Osmu godinu zaredom dvorana OŠ Ljudevita Gaja bila je ispunjena zvucima i melodijama dječjih pjesama. Ove je godine na festivalu izvedeno 15 pjesama u izvedbi 20 učenika pjevača matične i područne škole. Na ovogodišnjem natjecanju najuspješnija izvedba bila je „Zeko i potočić“ na slavonski način.

Već tradicionalnim festivalom Ljudevit fest kraj se školske godine u našoj školi dočekuje pjesmom i plesom. Učenici razredne nastave okupili su se u školskoj dvorani te ponovno pokazali svoje pjevačke i plesačke sposobnosti, a uz to su zabavili roditelje i učitelje. Voditelji ovogodišnjeg festivala bili su učenici Lana Mikulić i Petar Bogdanović, a festival je pratilo i Povjerenstvo nastavnika naše škole koje ne predaje našim natjecateljima: Božica Seki, učiteljica glazbene kulture, Aleksandra Gvozdanović Debeljak, učiteljica rehabilitator, Marijana Lukić, profesorica hrvatskoga jezika i povijesti te Antonela Zec, profesorica hrvatskog jezika. Kao najbolju pjesmu Povjerenstvo je proglasilo „Zeko i potočić“ u izvedbi učenika 4.b razreda Šimuna Blagojevića koji je pjesmu otpjevao u pratnji tamburice.

Osim Šimunove samostalne glazbene izvedbe, dokaz darovitosti naših učenika jest i drugo osvojeno mjesto učenice Patricije Bačani koja je otpjevala pjesmu „Mali orkestar“ u glazbenoj pratnji orkestra svojih prijatelja učenika 3.d razreda PŠ Sarvaš. Nadalje, treće mjesto osvojila je Katarina Peteš, učenica 2. b razreda s pjesmom „Hoki poki“. Povjerenstvo je ove godine, osim uobičajena tri najbolja izvođača, nagradila učenike i u drugim kategorijama:

najoriginalniji nastup – Hana Pešo, 4.a – „Palala“
originalnost i estetski dojam – Mija Vuković, 3.c – „Tekla voda Karašica“
simpa nastup – Dino Ptičar i Iva Gašo, 3.b – „Danas je fašnik“.

S osmijehom i pjesmom na usnama polako ispraćamo još jednu školsku godinu, ali i Ljudevit fest koji nas opet čeka dogodine! 

Zeko, potočić i tamburica Zeko, potočić i tamburica Zeko, potočić i tamburica Zeko, potočić i tamburica Zeko, potočić i tamburica Zeko, potočić i tamburica Zeko, potočić i tamburica

7. LJUDEVIT FEST

LANA GOLEŠ I MAŠA DUMANČIĆ – POBJEDNICE LJUDEVIT FESTA

U prepunoj nastavno-sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Gaja, Osijek održan je 7. festival dječjih pjesama Ljudevit fest.

Festival dječjih pjesama, na kojem nastupaju daroviti učenici naše matične i područne škole, tradicionalno se odvija svake godine. Na ovogodišnjem sedmom festivalu nastupilo je 23 pjevača, a pratilo ih je povjerenstvo učitelja u sastavu: Božica Seki, prof. glazbene kulture, Danijela Popadić, vjeroučiteljica, Kornelija Marks, prof. hrv. jezika i povijesti i Adrijana Blažević, učiteljica. Osnivačica Ljudevit festa Ivanka Ćutek i ove se godine može pohvaliti uspješnom organizacijom i dobrom podrškom učiteljica koje su se brinule za kostime, koreografiju i izvedbe svojih učenika.

Najbolji učenici nagrađeni su diplomama Ljudevit festa. Prvo mjesto zauzele su Lana Goleš i Maša Dumančić, učenice 4.a, koje su nam otpjevale pjesmu Dani, drugo mjesto osvojila je Iva Gašo, učenica 2.b, s pjesmom Plava uspavanka, a treće mjesto osvojili su naši najmlađi, učenici 1.b razreda, Katarina Peteš i Vasilije Skender s pjesmom Kišica.
Povjerenstvo je nagradilo izvrsne učenike i u nekim dodatnim kategorijama. Tako je Ante Kudrić, učenik 2.a, dobio nagradu kao najizvođač, za odličan nastup nagrađena je Marta Miloloža, učenica 1.a. razreda, a za najkostim nagrađene su Lara Matijević i Dorotea Pesti iz 1.d razreda.

U slobodnom dijelu programa, dok je povjerenstvo odlučivalo tko je ove godine najuspješniji, učenici su pripremil program u kojem je nastupio mali zbor naše škole, cheerleading, plesna skupina učenica 4. i 5. razreda te učenici PŠ Sarvaš koji su otplesali rock n' roll.
Voditelji cijelog programa, Ana Brkić i Mateo Noskov, učenici 5.a razreda, na kraju programa su se zahvalili natjecateljima i brojnoj publici te ih pozvali na ponovno druženje.

7. Ljudevit fest 7. Ljudevit fest 7. Ljudevit fest 7. Ljudevit fest 7. Ljudevit fest 7. Ljudevit fest