Svečana priredba u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića


PET DESETLJEĆA NAŠE ŠKOLE


Svečanom priredbom u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku završena je višednevna proslava 50 godina naše škole. U petak 27. travnja 2012. god. u 18,30 sati kazalište je bilo malo da primi gosta više, a bogat program priredbe rezultat je rada škole tijekom pet desetljeća.

 
              Tražilo se mjesto više, gosti koji su došli u zadnji tren ostali su stajati sa strane, a slučajni prolaznik zasigurno se zapitao čemu tolika strka u kazalištu. Jedan je odgovor – Osnovna škola Ljudevita Gaja slavi 50 godina, a ovo je naša svečana priredba! Uistinu, Dječje kazalište Branka Mihaljevića postalo je mjesto velike priredbe naše škole, a svi posjetitelji imali su prilike vidjeti što je naša škola uspjela kroz godine svoga postojanja. Našli su se ondje brojni roditelji, bivši učenici, djelatnici škole, umirovljenici, ostali zainteresirani gosti, a priredbu je uveličao i naš gradonačelnik Krešimir Bubalo. S ponosom možemo reći da je dugogodišnji veliki prijatelj naše škole jer nas podržava u svim aktivnostima, a u svom govoru je istaknuo u čemu smo jedinstveni i vrijedni hvale te nam čestitao na svim uspjesima koje smo do sada postigli.

            Program i scenarij cijele priredbe osmislila je nastavnica Zvjezdana Sikra-Golemac koja je učenicima bila glavni oslonac u pripremi nastupa. Tijekom priprema pomagali su joj brojni učitelji koji su uvježbavali svoje učenike za nastup, a cilj cijele priredbe bio je prikazati djelatnost škole kroz 50 godina postojanja. Obilježeno je svako desetljeće prikazujući uvodni film o najvažnijim događajima u svijetu tih godina, a potom se prikazivala škola od svojih početaka do danas. Nakon uvodnih filmova uslijedili su nastupi učenika koji su se sastojali od plesa, pjevanja, glume i igrokaza. Završni dio priredbe bio je rezerviran za govor naše ravnateljice Aleksandre Krampač-Grljušić, gradonačelnika Krešimira Bubala i bivšeg ravnatelja Mile Šojata. Prije samog kraja svi učitelji i učenici otpjevali su zajednički himnu škole.

            Čestitamo svim sudionicima priredbe, zahvaljujemo pristunim gostima na svemu što su učinili za školu tijekom ovih godina i želimo zajednički krenuti u nove pobjede koje su pred nama.

 

Pet desetljeća naše škole Pet desetljeća naše škole Pet desetljeća naše škole Pet desetljeća naše škole Pet desetljeća naše škole Pet desetljeća naše škole Pet desetljeća naše škole Pet desetljeća naše škole Pet desetljeća naše škole Pet desetljeća naše škole Pet desetljeća naše škole Pet desetljeća naše škole

Dan škole

ZDRUŽENI U SPORTU, ZNANJU, PJESMI I PLESU


Naša škola 18., 19. i 20. travnja 2011. godine slavi svoj Dan škole i priprema učenicima, roditeljima i prijateljima škole mnoštvo različitih aktivnosti: • Međurazredna natjecanja • Školske priredbe na temu: IGRA • Plesne radionice i svečana plesna revija U ponedjeljak 18. travnja 2011. godine ugostit ćemo 14 plesnih klubova našega grada i time svima zainteresiranima pokazati bogatstvo plesova koje naš grad nudi. U edukativnom dijelu treneri plesnih skupina održat će ogledni sat sa zainteresiranim učenicima, a u večernjim satima, revijalnom dijelu, klubovi će se predstaviti sa svojim najboljim plesnim koreografijama. Nastupat će učenici matične i Područne škole Sarvaš.

 

Plesna revija

Plakat

Dodatak

 

U utorak 19. i srijedu 20. travnja 2011. godine organizirana su međurazredna natjecanja u znanju, raznovrsnim talentima, likovnoj kreativnosti, sportskim vještinama te poduzetništvu. Svaki razred ima svoje predstavnike u 5 kategorija. Svaki učenik osvaja bodove za svoj razred i tako pridonosi predstavljanju uspješnosti svoga razreda. Aktivnosti prati povjerenstvo sačinjeno od učitelja koji procjenjuju uratke prema unaprijed dogovorenim kriterijima i načinima bodovanja. Bira se najuspješniji razred na školi u svim kategorijama.

 

Aktivnosti-Osijek

Aktivnosti-Sarvaš

Dan škole

SMIJEH I SNOVI

Dan škole obilježen je nenastavnim radnim danima 29. i 30. travnja u matičnoj i Područnoj školi Sarvaš. Sportske aktivnosti za učenike organizirali su učitelji Ivan Matančić i Mijo Ćurić, a likovnu radionicu za učenike pripremila je učiteljica Jelena Pehar.

Svečane priredbe za roditelje i učenike održane su u Područnoj školi Sarvaš na temu Smijeh, a u matičnoj školi na temu Snovi. Priredbama je koordinirala učiteljica Zvjezdana Sikra-Golemac. Osobito je bila zanimljiva i simpatična priredba u Sarvašu gdje su svoje vještine učenici prvi put pokazali pred svojim roditeljima u prepunoj dvorani netom otvorene sarvaške škole.

U sklopu Dana škole održan je i treći Ljudevitfest.