Dan škole

Znanjem, kreativnošću i spretnošću do pobjede

Dan škole obilježili smo 28. i 29. travnja na već tradicionalan način. U međurazrednim natjecanjima učenici su se natjecali u likovnom izrazu, sportu, znanju i talentiranosti za glazbu, ples i glumu. Pobjednici na temelju najvećeg broja osvojenih bodova u svim kategorijama u matičnoj školi su učenici 1.b i 7.a razreda, a u PŠ Sarvaš učenici 8.d razreda.

Tjednima ranije na satima razredne zajednice odabirale su se boje i natpisi na majicama, odlučivalo se i dogovaralo koji će učenici najbolje predstavljati razred u pojedinim natjecateljskim kategorijama. Učenici su se u četvrtak poslijepodne 28. travnja i u petak prijepodne 29. travnja 2016. god. natjecali u talentiranosti za glazbu ples i glumu te u sportu, kvizu znanja i likovnom izrazu. Odmjeravale su se snage u kvizu znanju, igrao se graničar, preskakala vijača, trčao kros, utrkivalo se u vreći, igrao se čelomet... „Mali“ likovnjaci radili su rekompoziciju slike, „veliki“ su od raznih materijala izrađivali broševe. Talent show pratila je brojna publika, a neke točke su oduševile roditelje i učenike. Kao najuspješnije točke u matičnoj školi ocijenjene su točke 3.a i 8.b razreda, a u PŠ Sarvaš plesne točke 8.c i 8.d razreda, ali i baletna točka učenice 1.c razreda.

Uz smijeh, druženje, zajedništvo i veselje dan je brzo prošao.

Dan skole Dan skole Dan skole Dan skole Dan skole Dan skole Dan skole Dan skole Dan skole Dan skole Dan skole Dan skole Dan skole Dan skole

DAN ŠKOLE

Dan škole u smijehu i veselju

Proslavili smo Dan škole, već tradicionalno, u smijehu i veselju.

U matičnoj školi obilježavanje Dana škole počelo je u srijedu 29. travnja u jutarnjim satima kada su održana međurazredna natjecanja. Snage su odmjerili učenici razredne i predmetne nastave u kvizu znanja, likovnom izražavanju i sportskim natjecanjima.

Hodnicima su prolazili učenici prigodno obučeni u razredne majice, iz dvorane se čulo glasno navijanje, a iz učionica je dopirao smijeh. U svakom kutu naše škole bilo je veselo.

Poslijepodne je održan talent show pa su nastavnike, učenike i njihove goste u prepunoj dvorani zabavljali talentirani učenici razredne i predmetne nastave. Uživali smo u pjevanju, plesanju, sviranju, gledanju igrokaza, slušanju radio emisije…

Ukupni pobjednici u svim natjecateljskim kategorijama bili su učenici 2.b i 5.b razreda.

Dan je bio ispunjen radošću i zadovoljstvom pa će nam ostati u lijepom sjećanju.


Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole

DAN ŠKOLE U PŠ SARVAŠ

U svijetu bajke

Priredba u PŠ Sarvaš za Dan škole bila je doista posebna. Te smo večeri 28. travnja otplovili u svijet bajke i vidjeli: Dorothy, ružno pače, Petra Pana, Trnoružicu, Crvenkapicu, Snjeguljicu i patuljke, Shreka i Fionu te strašnog zmaja.

Dan škole u PŠ Sarvaš započeo je bajkovito. Te smo večeri 28.travnja otplovili u svijet vila, vještica, patuljaka, princeza, zmajeva... Naša priredba bila je doista posebna: u čarobnoj šumi koju su činili učenici, pojavile su se vila i vještica vodeći nas žutom stazom u Oz gdje nam je pjevala Dorothy, pričajući o ružnom pačetu koji je sada plesao kao labud, putujući u Nigdjezemsku s Petrom Panom, fanfarama najavljujući Trnoružicu, Crvenkapicu na engleskome, malene patuljke u potrazi za Snjeguljicom, ogra Shreka i njegovu Fionu te strašnog zmaja...Da, sve ste to mogli doživjeti u našem svijetu bajke koju su pripremili učenici sa svojim nastavnicama, a ogromnu podršku dale su nam mame, bake, tate i djedovi izrađujući kostime i scenografiju. Svi smo uživali u bajkama i bili ponosni na zajednički rad i trud.

Sutradan smo nastavili druženje u međurazrednim natjecanjima. Razredna nastava bila je podijeljena u timove po bojama koji su činili predstavnici svih razreda. Svi smo se okušali u kvizu, likovnome izrazu i sportu, a talent show su pripremili učenici predmetne nastave.Nezaboravan je bio 8.c koji je otplesao Labuđe jezero, dakle mogli ste vidjeti prave balerine i baletane u bijelom! Konačni pobjednici bili su učenici 8.c, a u razrednoj nastavi Plava ekipa.

Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš Dan škole u PŠ Sarvaš

Dan škole

MEĐURAZREDNA NATJECANJA

Dan škole obilježili smo 30. travnja na već tradicionalan način. U međurazrednim natjecanjima učenici su se natjecali u likovnom izrazu, sportu, znanju i talentiranosti za glazbu, ples, glumu i film. Pobjednici su 2.b i 8.a u matičnoj školi te 1.c i 6.d u PŠ Sarvaš.

Tjednima ranije na satima razredne zajednice odabirale su se boje i natpisi na majicama, odlučivalo se i dogovaralo koji će učenici najbolje predstavljati razred u pojedinim natjecateljskim kategorijama. Prije podne učenici su se natjecali u sportu, kvizu znanja i likovnom izrazu. Igrao se graničar, vozio bicikl sa zaprekama, preskakala vijača i bacala medicinka. „Mali“ likovnjaci su izrađivali kravate, a „veliki“ su od starih upotrebnih predmeta stvarali nove.

Poslijepodne su učenike, ali i njihove mnogobrojne roditelje zabavljali talentirani učenici škole. Pjevalo se i plesalo, odigrano je nekoliko igrokaza i prikazan autorski film.

U PŠ Sarvaš jutro je počelo sportskim natjecanjima razredne nastave, dok su „veliki“ odmjeravali snage u znanju. Likovnjaci su izražavali kreativnost izrađujući nove predmete, a nakon male stanke zamijenili smo uloge: „veliki“ su se natjecali u sportu, a „mali“ u znanju.

U 11,00 započeo je „Talent show“ koji je pratila brojna publika, a najviše je bilo plesnih točaka koje su oduševile roditelje i učenike. Na kraju je odigrana rukometna utakmica u kojoj su učenici uvjerljivo pobijedili nastavnike.
Uz smijeh, druženje, zajedništvo i veselje dan je brzo prošao.

Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole Dan škole

DAN ŠKOLE – PŠ SARVAŠ


SMIJEH I ZAJEDNIŠTVO


Obilježili smo Dan škole u smijehu, veselju i slozi  natjecanjem u znanju,sportu,likovnom izrazu i talentima. Pobjednici su bili: 2.d i 8.c.


U 8,00 odjeveni u raznobojne i maštovite majice, veseli i nasmijani,započeli smo druženje i međurazredna natjecanja. Dok je razredna nastava u dvorani imala sportske igre, u učionicama su po dva predstavnika svakoga razreda odmjeravali znanje u kvizu. U likovnom izrazu učenici su izražavali svoju kreativnost i maštu izrađujući leptire od glinamola. Zanimljivo je bilo sportsko natjecanje predmetne nastave gdje su snage odmjeravali osam predstavnika svakoga razreda u tri discipline:
gađanje mete, preskakanje vijače i čelomet.U 11,00 sati uz brojnu publiku koju su činili roditelji,započinje „Talent show“ koji je nazočne najviše zabavio i nasmijao. Na kraju smo svi skupa plesali „sarvaški vlakić“ i još jednom pokazali kako je najvažnije biti zajedno,nasmijati se i zabaviti te ugodno provesti Dan škole.
Najsretniji su ipak bili pobjednici međurazrednih natjecanja: 2.d (u razrednoj nastavi) i 8.c (u predmetnoj nastavi).
Na kraju je slijedila rukometna utakmica u kojoj su učenici pobijedili nastavnike 13:11 !!!


Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš Dan škole PŠ Sarvaš