Najava aktivnosti povodom obljetnice 50 godina škole

Za listanje prezentacije dođite mišem u donji desni kut, stisnite i povucite:

Get Adobe Flash player

PROJEKT „KNJIGA ZA SVE“

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI!


Kako bi se učenike motiviralo na čitanje knjiga i potaknulo ih na njegovanje pisane riječi, u školi smo pokrenuli projekt „Knjiga za sve“. Naime, naša knjižnjičarka Lidija Ivanković omogućila je učenicima naprtnjaču s raznovrsnim knjigama čija je svrha „posjetiti“ što veći broj učenika i njihovih roditeljima te dati učenicima priliku da svoje slobodne vrijeme iskoriste uz knjigu.

 
Knjižnjičarka Lidija Ivanković pokrenula je zanimljiv projekt „Knjiga za sve“. Učenicima je pripremljena naprtnjača s knjigama različite tematike i sadržaja, a ne nalazi se na popisima lektire. Cilj projekta približiti je knjigu učenicima, proširiti učeničko jezično izražavanje, motivirati ih na čitanje knjiga koje nisu lektira i osvijestiti ih na njegovanje pisane riječi. Od pokretanja projekta proteklo je više od mjesec dana, a naprtnjača s knjigama „posjetila“ je već šest učenika trećih razreda i njihove obitelji. Naša knjižničarka pitala je učenike što misle o projektu i pregledala bilježnicu dojmova u koju su se, osim učenika, upisivali i njihovi roditelji. Čini se da su svi složni u mišljenju kako je projekt izvrstan. „Svaka pohvala.“, pisali su roditelji u bilježnicu dojmova, a djeca su s oduševljenjem komentirali pročitane knjigame. „Čitanje je najveći lijek protiv dosade.“, napisala je jedna učenica. „U naprtnjači ima sjajnih knjiga, svatko od nas pronašao je nešto za sebe, ali što je najvažnije, projekt nas je potaknuo da na kvalitetan način provodimo više vremena zajedno i dobro se osjećamo u već pomalo zaboravljenom užitku zajedničkog čitanja i razgovora o pročitanom.“, napisala je jedna mama.

Neke knjige iz naprtnjače već su postale popularne pa su knjižničarka i učiteljice morale odrediti redoslijed kojim će naprtnjača kružiti, a učenici su izrazili želju da se projekt nastavi i sljedeću školsku godinu. Sve knjige iz naprtnjače završit će svoje putovanje u našoj školskoj knjižnici kojima će se nagodinu, nadamo se, pridružiti i nove, zanimljive knjige.

Projekt "Škole za Afriku"

INTEGRIRANI DAN "AFRIKA" U PODRUČNOJ ŠKOLI SARVAŠ


Prvi veliki projekt u novootvorenoj Područnoj školi Sarvaš humanitarnog je karaktera. Naime, naši učenici 2.c, 3.c, 4.c i 6.c te njihovi razrednici uključili su se u projekt „Škole za Afriku“ kako bi djeci Afrike pomogli u obnovi njihovih škola. Prva akcija bio je integrirani dan „Afrika“ održan 26. listopada 2010. god. u kojem su sudjelovali svi učenici, učitelji i roditelji.


UNICEF-ov projekt „Škole za Afriku“ pomaže da se izgrade i obnove škole u 11 najsiromašnijih afričkih zemalja. Etiopija je jedna među njima i sva prikupljena sredstva namijenjena su za tamošnju djecu i njihove škole. Kako su ove godine učenici Područne škole Sarvaš dobili novu školu, sada žele pomoći afričkoj djeci u obnavljanju njihovih škola. U projekt su se uključili učenici 2.c, 3.c, 4.c i 6.c sa svojim razrednicama, a prva akcija bila je organizacija otvorenog integriranog dana „Afrika“ u kojemu je sudjelovala cijela škola. Održan je 26. listopada 2010. pod sloganom „Djeco Afrike, čujte naš glas, želimo izgraditi škole za vas!“.
Cilj integriranog dana bio je upoznati roditelje i lokalnu sredinu s projektom, poticati humanost, poštivanje različitosti i drugih kultura te osvijestiti djecu i odrasle o važnosti pomoći vršnjacima u Etiopiji.
Učenici su od 8,00 do 10,00 sati sudjelovali u  radu 11 radionica  koje su vodili nastavnici, a u nekima su im pomagali i roditelji. Od 10,00 sati u školskoj dvorani učenici su prisutnim gostima i roditeljima predstavili svoje radionice. Nakon mnogo truda i hvalevrijednog projekta humanitarnog karaktera, može se zaključiti kako je dan u školi protekao izuzetno zanimljivo, poučno, uz mnogo glazbe afričkoga prizvuka i u mirisu afričkih jela. Kako je uistinu bilo, pogledajte na priloženim fotografijama.

 

Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika Integrirani dan-Afrika


PROJEKT "ŠKOLE GRADU OSIJEKU"

TEMA: USKRS U SLAVONIJI


Ove se godine i naša škola uključila u projekt „Škole gradu Osijeku“ čiji su završni program i prodajna izložba bili održani 26. ožujka 2010. od 15 do 17 sati na Trgu Ante Starčevića.

Svemu su prethodile brojne aktivnosti koje je u našoj školi koordinirala gospođa pedagoginja Dijana Skorup.

Izradu predmeta za uskršnji sajam organizirale su i mjesecima vrijedno izrađivale učiteljice Adrijana Stanić na kreativnim radionicama s učenicima s posebnim potrebama i roditeljima u OŠ LJ.Gaja te učiteljica Ksenija Milosavljević s učenicima i roditeljima 2.c razreda PŠ Sarvaš.

Igrokaz „Uskršnji Zeko“ za otvorenje programa na Trgu Ante Starčevića pripremila je i uvježbala nastavnica Zvjezdana Sikra-Golemac s učenicima 5.c razreda PŠ Sarvaš.

Svi razredi PŠ Sarvaš pekli su školski kolač „Daničica“ te su ih učenici darivali prolaznicima na Trgu i tako promovirali našu školu.

Razedni odjeli predmetne nastave OŠ Lj. Gaja prikupljali su namirnice te ih darivali Pučkoj kuhinji i Crvenom križu, a učenici razredne nastave prikupljali su igračke,odjeću i obuću za obitelji koje imaju osmero i više djece.

Naša je škola dobila zadatak urediti jedan izlog na Trgu Ante Starčevića što je organizirala nastavnica Jelena Pehar s učenicima.

Ponosni smo što smo sudjelovali u projektu i tako promovirali našu školu, sudjelovali u humanitarnoj akciji i pokušali sačuvati od zaborava uskršnje običaje našeg kraja.