Dan obitelji

Učenici proveli zabavno sunčano poslijepodne sa svojim roditeljima

U četvrtak 17. svibnja 2018. god. u našoj školi obilježen je Dan obitelji. U sklopu integriranog dana učenici Područne škole Sarvaš aktivno su proveli poslijepodne sa svojim roditeljima i učiteljima sudjelujući u brojnim zabavnim igrama.

Sunčano poslijepodne u Sarvašu 17. svibnja 2018. god. bilo je vrlo razigrano. U prostorijama škole i na nogometnom igralištu NK Sarvaš okupili su se učenici, roditelji i učitelji kako bi obilježili Dan obitelji. Tim je povodom organiziran integrirani dan s brojnim aktivnostima tijekom kojeg su učenici i roditelji mogli zabavno provesti zajedničko vrijeme i tako još jednom naglasiti koliko je obitelj važna za svakoga.

Dio aktivnosti odvijao se u učionicama pa su se tako učenici zabavili igrajući brojne društvene igre – bilo je tu šaha, Monopolyja, Yamba, neizostavnih igraćih karata i mnogih drugih zanimljivih igara koje su učenici sami izabrali. Nakon uživanja i zabave sa svojim učiteljima uputili su se na nogometno igralište NK Sarvaš gdje su ih dočekali predstavnici Udruge ISKRA Waldorfska inicijativa koji su im priredili natjecanje u obiteljskim igrama na otvorenom, a sve je postalo zanimljivije kada su im se pridružili i roditelji. Bilo je tu hodanja po štulama, trčanja u vrećama, preskakanja konopa, hodanja po klatnu i dr. pa su se učenici i njihovi roditelji zabavljali prolazeći zajedno kroz sve igre. Osim što smo htjeli obilježiti Dan obitelji, cilj je aktivnosti bio i stvoriti ozračje za slobodnu igru kao važnog poticaja djetetova zdravog razvoja te razvijati povjerenje između roditelja i djece kao temelja zdravog odnosa.

Učenici i roditelji bili su vidno zadovoljni što je obilježen integrirani dan povodom Dana obitelji i što su imali priliku provesti ugodno proljetno poslijepodne u igri i zabavi, svi se nadamo da će nam takvi integrirani dani postati tradicija.

Dan obitelji Dan obitelji

KNJIGA DO KNJIGE – KNJIŽNICA


U Područnoj školi Sarvaš književni likovi i Ivana Brlić-Mažuranić dokazali važnost knjiga i knjižnice!!!

Najpoznatiji lik 21. stoljeća Harry Potter primio je pismo učenika PŠ Sarvaš u kojemu ga mole neka im pomogne opremiti knjižnicu škole. Harry odluči kako će im u tome pomoći Ivana Brlić-Mažuranić te susretne Pipi Dugu Čarapu, Petra Pana, Vješticu, Vilu, Dorothy i šegrta Hlapića i svi krenu u Brlićevac dokazati važnost knjiga. Na svom putu poslušaju brojne pjesme i pogledaju plesove te naposljetku upoznaju Domaće, Regoča, Kosjenku i književnicu Ivanu…

Brojna publika uživala je u svijetu mašte u koji su ih odveli učenici i nastavnice naše škole na predstavi „Knjiga do knjige – knjižnica“ u sklopu akcije opremanja knjižnice PŠ Sarvaš koju je inicirala Zaklada Slagalica.

Toga prijepodneva imali smo integrirani dan. Dubravka Pađen Farkaš, književnica i ravnateljica Gradske i sveučilišne knjižnice u susretu s učenicima predstavila im je slikovnice koje je napisala i objavila. Održane su i radionice na temu knjiga i književnosti: „Slikovnice“, „Najdraži književni lik“, „Od misli do pera“, „Naj…knjiga“, „Književni citati i bookmarkeri“, „Filmske adaptacije“ koje su vodili naši nastavnici te „Ukrasne kutije“, „Zlatovez“ i „Narodni plesovi“ koje su vodile naše gošće iz Udruge Klas i KUD-a Sarvaš.

U Mjesecu hrvatske knjige nastavljamo s akcijom i hvala svima koji su nas podržali materijalnom donacijom i knjigama.

Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA

Integrirani dan

Maškare, maškare

Još jedan nezaboravan maskenbal u našoj školi u kojemu su uživali svaki učenik i nastavnik koji maskiranje voli.

U utorak 17. veljače našu su školu preplavile raznovrsne maske. Učenici razredne nastave postali su učitelji, a njihove učiteljice maskirale su se u učenike. Najuspješnije su se maskirale Iva Tašić, Monika Županić i Gabrijela Kezerle. Predmetnjaci su osmislili razredne maske i predstavili se u dvorani, a najuspješniji je bio 8.a koji se maskirao u svatove.
U Područnoj školi Sarvaš ove se godine maskenbal obilježio karnevalskom povorkom kroz sarvaške ulice gdje su vesele maske pozdravile svoje sumještane. Povorka je završila na školskom igralištu gdje je bio zapaljen mesopust kojim se otjeralo sve loše u godini.

Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare

Integrirani dan

POKUŠAJ HODATI U MOJIM CIPELAMA 2014./2015. godine

Integrirani dan „Pokušaj hodati u mojim cipelama“ bio je posvećen osobama s kroničnim bolestima koje se bave sportom.

U OŠ Ljudevita Gaja 3. prosinca 2014. se održavao sedmi po redu integrirani dan koji  bio posvećen osobama snažnijim od nas, osobama s invaliditetom. Održavale su se brojne radionice u kojima su sudjelovali učenici, roditelji, djelatnici škole te različite udruge koje se bave osobama s invaliditetom.

U različitim radionicama djeca su mogla naučiti kako je osobama s inviliditetom teško, kako smo svi različiti, ali jednako vrijedni. Isto tako naučili smo da invalidnost nije prepreka za bavljenje raznim sportovima i postizanje visokih rezultata. Naučili smo kako biti navijač, a ne razbijač. Male i marljive ruke učenika izrađivale su razne maštovite i šarene božićne ukrase i nakit. Svi proizvodi bili su izloženi na štandovima u školi. Na hodnicima je vladalo veselje i graja, a na licima djece prštali su osmjesi. Školom je odjekivao smijeh i veselje, a neki su i zaplesali. Djeca su mogla osoboditi svoju maštu i kreativnost.


U Područnoj školi Sarvaš učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama imali radionice dok su učenici predmetne nastave bili u dvorani gdje su im gosti Športskog invalidskog odbojkaškog kluba HVIDRA Osijek pokazali kako se igra sjedeća odbojka. Svi su učenici isprobali igrati sjedeću odbojku koja im je bila vrlo zanimljiva i dinamična.


Cilj obilježavanja Dana osoba s invaliditetom bio je pokazati nama učenicima kakav je život osoba s invaliditetom te nas potaknuti da im budemo podrška.


Integrirani dan


RAZREDNIM JEDINSTVOM DO POBJEDE

Nakon Prvog sajma kvalitetne škole proslava Dana škole nastavljena je s tradicionalnim natjecanjima svih razreda u četiri glavne discipline – kviz znanja, talen show, likovna i sportska natjecanja. Natjecanja su se održavala tijekom 25. i 26. travnja u prijepodnevnim satima. Na svakom natjecanju razredi su skupljali bodove, a konačan poredak bio je objavljen na panou u školskom predvorju.

 
         Ne kaže se bez razloga da je Osnovna škola Ljudevita Gaja mjesto u kojem uvijek vlada veselje i graja. Proslava Dana škole vrijeme je kada nam je veselje i zadovoljstvo učenika na prvome mjestu. Nakon mnogo posla koji smo obavili organizirajući Prvi sajam kvalitetne škole, 25. i 26. travnja protekli su u znaku međurazrednih natjecanja, mnogo zabave, igre i umjetničkog izražavanja. Kako u matičnoj, tako i u Područnoj školi Sarvaš učenici su se natjecali u četiri velike discipline – kviz znanja, talent show, likovno natjecanje i sportsko natjecanje.

Svaki je razred izabrao svoje predstavnike za navedene discipline i tako pokušao osigurati svoju pobjedu na razini škole. Razredi su pokazali vrlo dobru pripremljenost u natjecanjima pa je borba za pobjednike bila neizvjesna do samoga kraja. Na kvizovima znanja provjeravalo se poznavanje sadržaja iz većine predmeta, a pitanja su osmisli učitelji pojedinog predmeta. Likovno natjecanje proteklo je u izradi modela bicikla napravljenog od žice dok je sportsko natjecanje činilo igranje međurazrednih utakmica. U Područnoj školi Sarvaš sportsko je natjecanje bilo nešto drukčije osmišljeno pa su se ondje učenici natjecali u preskakanju vijača, držanju lopti glavom i u gađanju mete lopticom. Kako obično i biva, učenici su se pokazali najkreativnijima i najdomišljatijima tijekom talent showa. Vidjeli smo mnogo glume, plesa, igrokaza, pjevanja, projekcija filmova i skupnih nastupa kojima su učenici uistinu iznenadili druge učenike, učitelje i povjerenstvo za ocjenu učeničkih nastupa.

Povjerenstvo natjecanja činili su učitelji i djelatnici koji nisu razrednici kako bi ocjenjivanje bilo što objektivnije. Svaka je disciplina bila posebno bodovana, a bodovi su se bilježili na panou u predvorju škole. Pobjednici su se saznali u četvrtak 26. travnja nakon svih provedenih natjecanja i zbrajanja ostvarenih bodova. U matičnoj je školi pobijedio 7.a razred (razrednica Gordana Delić), dok su u Područnoj školi pobijedila dva razreda – 3.c (razrednica Nada Grahovac) kao pobjednik razredne nastave i 6.d (razrednik Dejan Varga) kao pobjednik predmetne nastave.

Učenici su još jednom dokazali da se zajednički trud isplati, a samo razrednim jedinstvom i složnoću moguće je ostvariti svima priželjkivanu pobjedu. Čestitamo pobjednicima!


Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede