KNJIGA DO KNJIGE – KNJIŽNICA


U Područnoj školi Sarvaš književni likovi i Ivana Brlić-Mažuranić dokazali važnost knjiga i knjižnice!!!

Najpoznatiji lik 21. stoljeća Harry Potter primio je pismo učenika PŠ Sarvaš u kojemu ga mole neka im pomogne opremiti knjižnicu škole. Harry odluči kako će im u tome pomoći Ivana Brlić-Mažuranić te susretne Pipi Dugu Čarapu, Petra Pana, Vješticu, Vilu, Dorothy i šegrta Hlapića i svi krenu u Brlićevac dokazati važnost knjiga. Na svom putu poslušaju brojne pjesme i pogledaju plesove te naposljetku upoznaju Domaće, Regoča, Kosjenku i književnicu Ivanu…

Brojna publika uživala je u svijetu mašte u koji su ih odveli učenici i nastavnice naše škole na predstavi „Knjiga do knjige – knjižnica“ u sklopu akcije opremanja knjižnice PŠ Sarvaš koju je inicirala Zaklada Slagalica.

Toga prijepodneva imali smo integrirani dan. Dubravka Pađen Farkaš, književnica i ravnateljica Gradske i sveučilišne knjižnice u susretu s učenicima predstavila im je slikovnice koje je napisala i objavila. Održane su i radionice na temu knjiga i književnosti: „Slikovnice“, „Najdraži književni lik“, „Od misli do pera“, „Naj…knjiga“, „Književni citati i bookmarkeri“, „Filmske adaptacije“ koje su vodili naši nastavnici te „Ukrasne kutije“, „Zlatovez“ i „Narodni plesovi“ koje su vodile naše gošće iz Udruge Klas i KUD-a Sarvaš.

U Mjesecu hrvatske knjige nastavljamo s akcijom i hvala svima koji su nas podržali materijalnom donacijom i knjigama.

Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA Knjiga do knjige - KNJIŽNICA

Integrirani dan

Maškare, maškare

Još jedan nezaboravan maskenbal u našoj školi u kojemu su uživali svaki učenik i nastavnik koji maskiranje voli.

U utorak 17. veljače našu su školu preplavile raznovrsne maske. Učenici razredne nastave postali su učitelji, a njihove učiteljice maskirale su se u učenike. Najuspješnije su se maskirale Iva Tašić, Monika Županić i Gabrijela Kezerle. Predmetnjaci su osmislili razredne maske i predstavili se u dvorani, a najuspješniji je bio 8.a koji se maskirao u svatove.
U Područnoj školi Sarvaš ove se godine maskenbal obilježio karnevalskom povorkom kroz sarvaške ulice gdje su vesele maske pozdravile svoje sumještane. Povorka je završila na školskom igralištu gdje je bio zapaljen mesopust kojim se otjeralo sve loše u godini.

Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare Maškare, maškare

Integrirani dan

POKUŠAJ HODATI U MOJIM CIPELAMA 2014./2015. godine

Integrirani dan „Pokušaj hodati u mojim cipelama“ bio je posvećen osobama s kroničnim bolestima koje se bave sportom.

U OŠ Ljudevita Gaja 3. prosinca 2014. se održavao sedmi po redu integrirani dan koji  bio posvećen osobama snažnijim od nas, osobama s invaliditetom. Održavale su se brojne radionice u kojima su sudjelovali učenici, roditelji, djelatnici škole te različite udruge koje se bave osobama s invaliditetom.

U različitim radionicama djeca su mogla naučiti kako je osobama s inviliditetom teško, kako smo svi različiti, ali jednako vrijedni. Isto tako naučili smo da invalidnost nije prepreka za bavljenje raznim sportovima i postizanje visokih rezultata. Naučili smo kako biti navijač, a ne razbijač. Male i marljive ruke učenika izrađivale su razne maštovite i šarene božićne ukrase i nakit. Svi proizvodi bili su izloženi na štandovima u školi. Na hodnicima je vladalo veselje i graja, a na licima djece prštali su osmjesi. Školom je odjekivao smijeh i veselje, a neki su i zaplesali. Djeca su mogla osoboditi svoju maštu i kreativnost.


U Područnoj školi Sarvaš učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama imali radionice dok su učenici predmetne nastave bili u dvorani gdje su im gosti Športskog invalidskog odbojkaškog kluba HVIDRA Osijek pokazali kako se igra sjedeća odbojka. Svi su učenici isprobali igrati sjedeću odbojku koja im je bila vrlo zanimljiva i dinamična.


Cilj obilježavanja Dana osoba s invaliditetom bio je pokazati nama učenicima kakav je život osoba s invaliditetom te nas potaknuti da im budemo podrška.


Integrirani dan


RAZREDNIM JEDINSTVOM DO POBJEDE

Nakon Prvog sajma kvalitetne škole proslava Dana škole nastavljena je s tradicionalnim natjecanjima svih razreda u četiri glavne discipline – kviz znanja, talen show, likovna i sportska natjecanja. Natjecanja su se održavala tijekom 25. i 26. travnja u prijepodnevnim satima. Na svakom natjecanju razredi su skupljali bodove, a konačan poredak bio je objavljen na panou u školskom predvorju.

 
         Ne kaže se bez razloga da je Osnovna škola Ljudevita Gaja mjesto u kojem uvijek vlada veselje i graja. Proslava Dana škole vrijeme je kada nam je veselje i zadovoljstvo učenika na prvome mjestu. Nakon mnogo posla koji smo obavili organizirajući Prvi sajam kvalitetne škole, 25. i 26. travnja protekli su u znaku međurazrednih natjecanja, mnogo zabave, igre i umjetničkog izražavanja. Kako u matičnoj, tako i u Područnoj školi Sarvaš učenici su se natjecali u četiri velike discipline – kviz znanja, talent show, likovno natjecanje i sportsko natjecanje.

Svaki je razred izabrao svoje predstavnike za navedene discipline i tako pokušao osigurati svoju pobjedu na razini škole. Razredi su pokazali vrlo dobru pripremljenost u natjecanjima pa je borba za pobjednike bila neizvjesna do samoga kraja. Na kvizovima znanja provjeravalo se poznavanje sadržaja iz većine predmeta, a pitanja su osmisli učitelji pojedinog predmeta. Likovno natjecanje proteklo je u izradi modela bicikla napravljenog od žice dok je sportsko natjecanje činilo igranje međurazrednih utakmica. U Područnoj školi Sarvaš sportsko je natjecanje bilo nešto drukčije osmišljeno pa su se ondje učenici natjecali u preskakanju vijača, držanju lopti glavom i u gađanju mete lopticom. Kako obično i biva, učenici su se pokazali najkreativnijima i najdomišljatijima tijekom talent showa. Vidjeli smo mnogo glume, plesa, igrokaza, pjevanja, projekcija filmova i skupnih nastupa kojima su učenici uistinu iznenadili druge učenike, učitelje i povjerenstvo za ocjenu učeničkih nastupa.

Povjerenstvo natjecanja činili su učitelji i djelatnici koji nisu razrednici kako bi ocjenjivanje bilo što objektivnije. Svaka je disciplina bila posebno bodovana, a bodovi su se bilježili na panou u predvorju škole. Pobjednici su se saznali u četvrtak 26. travnja nakon svih provedenih natjecanja i zbrajanja ostvarenih bodova. U matičnoj je školi pobijedio 7.a razred (razrednica Gordana Delić), dok su u Područnoj školi pobijedila dva razreda – 3.c (razrednica Nada Grahovac) kao pobjednik razredne nastave i 6.d (razrednik Dejan Varga) kao pobjednik predmetne nastave.

Učenici su još jednom dokazali da se zajednički trud isplati, a samo razrednim jedinstvom i složnoću moguće je ostvariti svima priželjkivanu pobjedu. Čestitamo pobjednicima!


Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede

Karneval u našoj školi

 

CIRKUS I VAMPIRI DOŠLI SU U NAŠ GRAD

 

Iako najkraći mjesec u godini, veljača je i više nego ispunjena različitim aktivnostima. Osim što je „mjesec ljubavi“, veljaču obilježava i tradicionalan maskenbal. Naša škola ove je godine „ugostila“ različite maske i likove, a 10. veljače cirkus 6.b razreda i vampiri 7.c razreda odnijeli su zasluženu pobjedu te time postali još jedan znak da zajednički rad, trud i kreativnost učenika i učitelja nije ni ovaj put izostao.


Pripreme za školski maskenbal počele su već krajem siječnja, a cilj je svakoga razreda bio osmisliti jedinstvenu i što originalniju masku kojom će se predstaviti ostatku škole 10. veljače. Maske su pripremane u najvećoj tajnosti, s mnoogo truda i strpljenja, odabirali su se najbolji kostimi, pripremala se glazba i scenski nastup za njezino predstavljanje (ples, pjesma ili igrokaz). Taj petak u školi bilo je uistinu živahno, šaroliko i glasno, baš kako i treba biti kada u posjet dođu maškare. Naši mali učenici sa svojim učiteljicama „zauzeli“ su školu u prijepodnevnim satima te veselo predstavljali svoje razrede. Bilo je tu gusara (1.a), beba (1.b), klaunova (2.a), dama i gospode (2.b), rockera ( 3.a i 4.b), manekenki i vojnika (3.b) te baka i djedova (4.a). Povjerenstvo za ocjenu najboljih maski (u kojem su bili naši nastavnici koji nisu razrednici) izglasalo je pobjednike te su prvo mjesto osvojile „dame i gospoda“ iz 2.b razreda, drugo mjesto „bake i djedovi“ iz 4.a, a treće je mjesto pripalo „bebama“ 1.b razreda. Poslijepodnevnu smjenu “oživjeli” su svojim maskama učenici predmetne nastave pa su se tako u veselom društvu našli: manekeni (5.a), predstavnici čovjekovih životnih razdoblja (5.b), grožđe (6.a), cirkusanti (6.b), dr. House na “njihov način” (7.a), Egipćani (7.b), super junaci (8.a) i punkeri (8.b). Cirkus 6.b odnio je pobjedu u ovoj smjeni, a u stopu su ih pratile maske 7.a i 6.a, koji su dijelili drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je 5.b razredu. Područna škola Sarvaš također je imala svoj maskenbal i mnoštvo zanimljivih likova. Društvo su činili: patuljci (1.c), pčelice (1.d), Štrumpfovi (2.c), Meksikanci (3.c), kuhari (4.c), skijaši (4.d), čovjekova popularna zanimanja (5.c), rukometaši (6.c), filmski svijet (6.d), vampiri (7.c) i crno-bijeli svijet (8.c). Program je u dvorani vodila nastavnica Šimić, a naš DJ Pingvin (domar Dražen) bio je zaslužan za bučnu atmosferu i obilje glazbe. Nakon zasjedanja Povjerenstva, pobjedu su odnijeli učenici 7.c razreda koji su se predstavili plesom uz pjesmu Thriller Michaela Jacksona. Drugo mjesto otišlo je u pripremljeni kotao „kuhara 4.c“, a Štrumpfovima je pripalo treće mjesto. Najoriginalnije i najmaštovitije maske osvojile su priznanje za svoju kreativnost i trud, a razredi koji su osvojili prva mjesta zasluženo su se „zasladili“ jumbo pizzom.

U nadi da smo uspjeli sve loše u staroj godini ostaviti iza nas i da smo se s veseljem pripremili za ono što nas čeka u budućnosti, ovogodišnji je maskenbal bio veliki događaj u našoj školi. Pokazali smo i ovaj put da smo spremni zabaviti se i opustiti s našim nastavnicima te svojom maštom i kreativnošću uljepšati život u našoj školi.

Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval Karneval