Humanitarna akcija za našu školu

Ponovno oživljena studentska božićna bajka

Studenti osječkih fakulteta drugu godinu zaredom organiziraju Studentsku božićnu bajku kojom pomažu našoj školi. Završna svečanost održana je u dvorani Poljoprivrednog fakulteta 18. prosinca 2014. god. na kojoj su se saznali rezultati njihovog humanitarnog rada.

U ove predbožićne dane već drugu godinu zaredom studenti osječkih fakulteta odlučili su ponovno oživjeti najljepšu božićnu bajku – bajku koja bi svima trebala biti stvarnost jer pomaganje drugome najljepši je dar za svakoga. Upravo su takvom humanitarnom akcijom studenti pokazali koliko su složni i dobrovoljni da učenike naše škole razvesele donacijama koje će im olakšati život u školi jer su i oni nekada sjedili u školskim klupama te znaju što je učenicima potrebno.

Na završnoj svečanosti 18. prosinca 2014. god. u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta studenti su nas ugodno dočekali, a mi smo im zahvalili onime što najbolje znamo – pripremili smo im prigodan glazbeni i recitacijski program kojim smo ih vidno zabavili i nasmijali. Uzbuđeni, radosni i nasmijani učenici i studenti zajedno su učinili dolazeće blagdane još ljepšima, naša je škola bogatija za mnoge materijale koji će olakšati svakodnevni život u njoj, a ova studentska bajka unijela je u naša srca čaroliju Božića da samo zajedništvo, dobrota i ljubav prema ljudima čini blagdane još ljepšima.

Zahvaljujemo studentima na volji i odlučnosti da svoju akciju provedu u djelo, zahvaljujemo svim donatorima koji su učinili ovu bajku stvarnom! Želimo svima, posebice studentima, sretne blagdane i mnogo uspjeha u daljnjem radu. Hvala vam!

Božićna bajka Božićna bajka Božićna bajka Božićna bajka Božićna bajka Božićna bajka

Ususret božićnim blagdanima

Mi smo imali „bijeli Božić“

Iako nas zima ove godine nije razveselila bijelim pokrivačem koji bi upotpunio božićni ugođaj, u našoj smo školi ipak imali prilike osjetiti i živjeti bjelinu najljepšeg blagdana – Božića.

Tijekom cijelog prosinca učenici naše škole vrijedno su se pripremali za dolazeće blagdane. Sa svojim su učiteljima i razrednicima izrađivali božićne ukrase i čestitke, pripremali kolače i uvježbavali nastupe za božićnu priredbu. Već poznatom nam humanitarnom akcijom „Božić svima, a ne samo nama“ uspjeli smo potaknuti naše roditelje i ljude dobre volje da svojim prilogom pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija u ovo blagdansko vrijeme. Prikupili smo mnogo prehrambenih proizvoda, igračaka i odjeće te smo podijelili prigodne pakete obiteljima koje su socijalno najugroženije u nadi da će im Božić biti ljepši i bez svakodnevnih briga.

Osim humanitarnih akcija i kreativnih radionica učenici su zajedno s učiteljima pripremali kostimografiju, scenografiju i nastupe za tradicionalnu božićnu priredbu koja se održala 20. prosinca 2013. god. u školskoj dvorani. Priredba je uistinu dočarala doživljaj bijelog Božića kojem se svi radujemo te je dostojno prikazala da je u ovo vrijeme svima potreban osjećaj zajedništva, ljubavi i veselja. Dakako, božićna je priredba bila i znak da je završilo prvo polugodište što je učenike dodatno razveselilo te su uz pjesmu i radost dočekali kratak odmor od svakodnevnih školskih briga.

bijeli Božić bijeli Božić bijeli Božić bijeli Božić bijeli Božić bijeli Božić bijeli Božić

DANI KRUHA

 

Obilježen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 10. listopada u matičnoj školi te 11. listopada u PŠ Sarvaš.

 

Kao i svake jeseni obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje te se prisjetili tradicije našega naroda i čuvanja običaja.


U pripremi za ove dane sudjelovali su djelatnici škole, učenici i roditelji, a posebno mame i bake koje su vrijednim rukama pripremile kruhove, peciva i razne slane i slatke poslastice koje smo blagovali.

Školski panoi bili su prigodno uređeni, a posebno su zapaženi radovi malih likovnjaka.
Svečano uređene stolove pune krušnih darova blagoslovio je svećenik te su svi nazočni molitvom zahvalili za izobilje darova zemlje.


Dani kruha Dani kruha Dani kruha Dani kruha Dani kruha Dani kruha Dani kruha Dani kruha Dani kruha

Božićni koncert ''Zvijezde i zvjezdice''


TKO PJEVA, ZLO NE MISLI


Božićna priredba ove je godine u našoj školi bila nesvakidašnja. Osim učenika na pozornici su se pojavili i naši učitelji te su zajedničkom pjesmom veselo pozdravili dolazak Božića i zimskih praznika. Priredba je održana u matičnoj i Područnoj školi Sarvaš 19. i 20. prosinca 2012. god. pred punim gledalištem.


Povodom ovoga Božića nastavnici, učitelji i učenici naše škole svoje su najmilije razveselili pjesmom. Raspjevane zvijezde i zvjezdice pokazale su svoje glazbeno umijeće 20. prosinca 2012.  u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Osijeku, a dan ranije i u Područnoj školi Sarvaš.


Bogatim izborom božićnih pjesama izvođači su zabavili i oduševili sve prisutne goste. Osim pjesmom učitelji i učenici oduševili su i svojim scenskim nastupom koji je prigodno upotpunio njihov pjevački talent.


Uz koncert je organizirana i prodaja božićnih ukrasa te kolača koje su pripremili  naši vrijedni učenici, roditelji, učitelji i nastavnici. Prikupljena sredstva poslužit će za  kupovinu razglasa u matičnoj školi i nastavnih pomagala u područnoj školi kako bi nam i sljedeća godina bila uspješna, vesela i sretna.


Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert Božićni koncert

Učenici, učitelji i roditelji zajednički na djelu - Humanitarna akcija Božić u Donjem gradu

 
BOŽIĆ SVIMA, A NE SAMO NAMA

Uoči božićnih blagdana u našoj je školi organizirana Humanitarna akcija Božić u Donjem gradu. Cilj akcije je pomoć i podrška socijalno ugroženim starijim osobama s područja Donjega grada. U akciju su se uključili svi razredni odjeli sa svojim razrednicima, a veliku podršku akciji pružili su roditelji naših učenika. Akcija je započela u ponedjeljak 17. prosinca upoznavanjem razrednoga djeda/ bake. Tijekom tjedna naši su učenici zajedno sa svojim razrednicima i pomagačima (učitelji koji nemaju razredništvo i stručna služba) pomagali svom razrednom djedu/baki u pospremanju prostora u kojem žive, kućanskim poslovima i poslovima prema potrebi.
Tijekom tjedna prikupljala su se materijalna sredstva za kupovinu darova, a prikupljale su se i osnovne životne namirnice, odjeća i dr.
U petak 21. prosinca, kada je predviđen kraj akcije, učenici su sa svojim razrednicima darovali svoga razrednoga djeda/baku prigodnim darovima. Nekima od njih darovi su dobro došli jer su kupljeni prema njihovim potrebama i željama, a nekima je pak društvo naših učenika prijalo više od darova. I tu nije kraj...

Nastavak akcije preuzimaju roditelji i učenici koji će skrbiti da u nadolazećim blagdanima naše bake i dedovi ne ostanu bez kolača na blagdanskom stolu pa će ih darivati na Badnjak.
Zamisao je da razredni odjel, roditelji i razrednik tijekom godine nastave skrbiti o svom razrednom djedu/baki.
A.Š.