Veliki humanitarni božićni koncert

BOOM-BOOM Božić

Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana u matičnoj školi 22. prosinca 2015. upriličen je veličanstven i neuobičajen božićni koncert.

Netom prije početka blagdana i zimskog odmora učenika u školi je održan cjelovečernji koncert božićnih pjesama i napjeva. No to nije bio uobičajen koncert! Posve neočekivano prostorima naše škole razlili su se zvukovi bubnjeva i ritmova daleke Afrike. U svijet afričke duhovne glazbe poveli su nas, pod ravnanjem voditelja Jure Smajića, članovi mješovitog, pjevačkog Zbora mladih Župe Preslavnog Imena Marijinog te bubnjari osječke skupine RitmOS. U program koncerta svojom nadahnutom pričom o Africi i njezinim ljudima, kojima je glazba često bijeg iz surove stvarnosti, uveo nas je župni vikar i naš vjeroučitelj Krešimir Šaf. Uz njega u zboru je glasove ujedinilo još mnogo mladih, među kojima je velik broj bivših učenika naše škole. Bubnjarsku skupinu čini sedmero udaraljkaša koji su izveli samostalne točke, ali i bili ritmička podloga zborašima.

Dvorana je bila puna posjetitelja, a šećer na kraju koncerta je bio prvašić Luka Jovanović, učenik 1.b razreda, koji nas je svojom molitvom sve raznježio i svečano uveo u predstojeće blagdane. Bio je ovo predbožićni dar za pamćenje!

BOOM-BOOM BOŽIĆ BOOM-BOOM BOŽIĆ BOOM-BOOM BOŽIĆ BOOM-BOOM BOŽIĆ BOOM-BOOM BOŽIĆ

Božićni talent show

Blagdansko raspoloženje u našoj školi

Kao i svake godine u našoj se školi radosno dočekuju blagdani. U matičnoj je školi 19. prosinca održan prigodni božićni talent show na kojem su svi razredi pokazali svoja kreativna umijeća.

Prosinac je. Duh Božića zavladao je svuda oko nas. I ove smo godine pokazali koliko je naše srce puno ljubavi, prijateljstva, pomaganja... Bili smo maštoviti i kreativni, ukrasili smo školu, izrađivali božićne ukrase i čestitke, podijelili smo darove potrebitim obiteljima kako bi i njima Božić bio još ljepši i radosniji.

Svi razredi matične škole sa svojim su razrednicima vrijedno i s velikim veseljem uvježbavali svoje točke za božićnu priredbu 19. prosinca 2017. Iz učionica se čula glazba i smijeh, osmišljavale su se scenografije i kostimi, a učenici su zabljesnuli na pozornici točno u 19,00 sati.

Pred prepunom školskom dvoranom gledatelja pokazali su svoje talente – bilo je tu pjesme, plesa, dramatizacije, sviranja, igre… Uz svjetla reflektora dočarali su božićnu sreću, veselje, ljubav i radost darivanja. Zajedništvo je najvažnije, poručili su svima.

OSTVARENJE SVIH ŽELJA I SNOVA, NEKA VAM DONESE GODINA NOVA!

Božićni talent show Božićni talent show

STUDENTSKA BOŽIĆNA BAJKA

Velikom, svečanom priredbom u zgradi Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, završila je ovogodišnja humanitarna akcija osječkih studenata koji su nesebičnim trudom iskazali brigu za svoje male sugrađane, učenike naše škole.

U ove predbožićne dane, treću godinu zaredom, studenti osječkih fakulteta odlučili su bajku pretočiti u stvarnost. Složno, novčić po novčić i kamenčić po kamenčić, uspješno su izgradili dvorac u našim srcima. Studenti su pokazali da su veličanstveni kraljevi dobrote!

Dočekali su nas, u dobro nam znanom prostoru Poljoprivrednog fakulteta. U pomoć su im priskočili članovi pjevačkog sastava „Aquarel“ i bivši učenici naše škole Kristina Štajdohar, studentica Medicinskog fakulteta i Franko Štimac, učenik srednje škole.

Pjevali su s nama, veselili se, smijali se i radovali našim glumačkim i pjevačkim vještinama. Dijelili su nam božićne paketiće.

Sve su to, brižnim pogledom, pratili naši roditelji kojima zahvaljujemo podršci...

Osjećali smo se opušteno, kao kod kuće..

Najviše su nas obradovali i oduševili, kad su pozvali našu ravnateljicu i priopćili joj rezultat svoje božićne akcije!

Hvala, dragi naši veliki prijatelji! Sretna Vam Nova kalendarska i akademska godina i blagoslovljen Božić koji je već zapalio buktinju u Vašim srcima!

Božićna bajka Božićna bajka Božićna bajka