BOŽIĆNI KONCERT U PODRUČNOJ ŠKOLI  SARVAŠ

U Osnovnoj školi Ljudevita Gaja, u Područnoj školi Sarvaš 21. prosinca 2010. u 18,00 sati održan je božićni koncert humanitarnog karaktera u sklopu projekta „Škole za Afriku“ u kojem ove školske godine sudjeluje i naša škola s ciljem prikupljanja materijalnih sredstava za bolje i kvalitetnije školovanje djece u Etiopiji te senzibiliziranje djece, roditelja i lokalne zajednice za projekt. Koncert je održan pod sloganom „DJECO AFRIKE, ČUJTE NAŠ GLAS U DANE BOŽIĆA MISLIMO NA VAS!“

Svojim nastupom koncert su uveličali: Zbor mladih Župe sv. Obitelji Jug II iz Osijeka, tamburaši KUD – a „Drenjanci“ iz Drenja, Plesni studio „Shine“ iz Osijeka u kojem plešu učenici naše škole te naš učenik Stjepan Jaman i njegov tata, glazbenik Robert Jaman, koji se rado odaziva brojnim zabavama i humanitarnim priredbama.

Uz koncert je organizirana prodaja božićnih ukrasa koje su izradili učenici 2.c, 3.c, 4.c i 6.c razreda, njihovi roditelji i učiteljice. Koncert je medijski popratio Radio Osijek i Glas Slavonije.

Studentska božićna bajka

Ovih dana je bilo toplo u srcima učenika i djelatnika naše škole. S jednakom ljubavlju primali smo i davali božićne darove.


I ove godine, već tradicionalno, u školi smo organizirali humanitarnu akciju “Božić svima, a ne samo nama“ kojom smo prikupili poklone za pojedine učenike svojih razrednih odjela.

No, ovog Božića, sve nas je razveselila akcija Akademske zajednice grada Osijeka. Nekolicina studenata, nakon sudjelovanja u integriranom danu „Pokušaj hodati u mojim cipelama“ te shvativši našu želju i napore da se učenici s teškoćama što bolje integriraju u život škole, odlučili su uzeti stvar u svoje ruke i prikupiti novčana sredstva kojima bi se pomoglo prilagodbi školskih prostora za rad s djecom.

Na posebno označena mjesta , u zgradama 13 osječkih fakulteta te jedne udruge, postavili su kutije u koje su studenti i njihovi profesori prikupljali novac. Akcija je trajala dva tjedna, a završila je svečanim programom na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Nakon prigodnog programa u kojem su sudjelovali osječki studenti i učenici naše škole, našoj je ravnateljici uručen ček u iznosu od velikih, čudesnih,9000,00 kuna.


Gospođa ravnateljica se zahvalila svima koji su prepoznali naše napore da svoj djeci omogućimo iste uvjete za školovanje i sretno odrastanje te su se odrekli dijela svojih, ionako skromnih, studentskih džeparaca.


No, kada su srca veća od svih trezora svijeta, tada se i u studentskom novčaniku nađe kunica za drugoga. Hvala za dobrotu kojom su nas darovali!

Studenska božićna bajka Studenska božićna bajka


USUSRET BOŽIĆNIM BLAGDANIMA

Ususret božićnim blagdanima, u našoj smo školi organizirali prigodni božićni koncert. Za razliku od prethodnih godina, ove godine nisu nastupali naši učenici, nego smo 22. prosinca ugostili pjevačku skupinu Akvarel koji su nam uljepšali predstojeće blagdane svojim interpretacijama poznatih božićnih, ali i popularnih pjesama. Pjevačku skupinu čini osam članova različitih zanimanja kojima je pjevanje u skupini hobi, a zanimljiva je činjenica da je jedan član i naša bivša nastavnica i djelatnica Ivana Marinić. Kroz široku lepezu pjevanih hitova i tradicionalnih božićnih pjesama, Akvarel nas je svojim ugodnim glasovima uveo u dolazeće blagdane.


DANI KRUHA

Osnovna škola Ljudevita Gaja tradicionalno sredinom listopada obilježava Dane kruha. Ovogodišnja manifestacija održala se 12. listopada 2011. god. u matičnoj školi te 13. listopada 2011. god. u Područnoj školi Sarvaš. Prema dogovoru s razrednicima učenici su, uz pomoć svojih roditelja i baka, pripremili raznovrsne domaće pekarske proizvode (kruh, kiflice, perece, gužvare, pogače i dr.) te ih donijeli u školu gdje su bili izloženi na prigodnom stolu. Svečanosti su prisustvovali i kapelan Željko Šimić te sarvaški župnik Zoran Vukoja koji su blagoslovom kruha podsjetili na simboliku kruha kao zajedništva kakvo je Isus propovijedao, a ujedno su ukazali i na prirodna bogatstva kojima čovjek stvara kruh kao svoju osnovnu živežnu namirnicu. Blagoslov kruha uljepšali su naši učenici prigodnim recitiranjima i igrokazima, a na kraju svečanosti proizvodi su se kušali čime su i ovogodišnji Dani kruha u našoj školi protekli veselo, ugodno i nadasve ukusno.


Dani kruha Dani kruha Dani kruha Dani kruha Dani kruha Dani kruha

Božić u našoj školi

BOŽIĆNI KOLAŽ

 Božićni ugođaj ni ove godine nije zaobišao našu školu. U iščekivanju najljepšeg blagdana koji raduje svakoga, a pogotovo učenike, u našoj je školi 21. prosinca 2011. god. održana božićna priredba imenom „Božićni kolaž“.

Već i sam naziv priredbe slikovito prikazuje kako je naša škola u predbožićno vrijeme bila dom brojnim prigodnim aktivnostima koje su poput kolaža, zajedničkim radom učenika, učitelja i svih djelatnika škole, na kraju složile vrlo lijepu i ugodnu sliku Božića koji je simbol zajedništva, ljubavi, prijateljstva i osmijeha na svačijem licu. Tijekom prosinca izrađivale su se božićne čestitke, pripremali slatki božićni kolači i sudjelovalo se u različitim aktivnostima na satima koje su tematski bile vezane uz Božić. Samoj priredbi prethodila je tradicionalna humanitarna akcija „Božić svima, a ne samo nama“ u kojoj su učenici naše škole pomagale obiteljima slabijeg socijalno-imovinskog stanja. Akciji su se priključili i studenti Učiteljskog fakulteta u Osijeku koji su zajedničkim snagama sa svojim profesorom Željkom Račkim pripremili prigodne pakete za učenike.
Također je pokrenuta humanitarna priredba s ciljem pomoći našem teško bolesnom učeniku. Program priredbe obogatile su skupine plesnih klubova Temptation, Shine, Movement i D&D, a pjesmom su nas zabavili naši učenici: Stella Garić, Sara Rožić, Dea Predrijevac i Stjepan Jaman te Mali zbor pod vodstvom učiteljice Melite Zanze.
Na kraju je preostalo samo jedno - pjesmom, plesom i osmijehom na licu sretno dočekati Božić.


Božićni kolaž Božićni kolaž Božićni kolaž Božićni kolaž