AKCIJA "GRADOVI I OPĆINE- PRIJATELJI DJECE"Želite li više saznati o ovoj akciji kliknite na link ispod.

 

g-o_akcija

 


Gradonačelnik Grada Osijeka donio je odluku o raspisivanju IZBORA ZA ČLANOVE DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA GRADA OSIJEKA.
Želite li saznati više o našim kandidatima kliknite na link ispod.

 


Kandidati


ŠKOLA BEZ NASILJA

 Obnovili smo status „Škole bez nasilja“ ostvarujući postavljene kriterije održivosti s ciljem postizanja željene vrijednosti.
Ponosimo se:
- što smo jedna od 144 hrvatske škole koja uspješno provodi program,
- što smo jedna od 59 koje su potvrdile svoj status,
- što se naša škola udružila u mrežu škole bez nasilja zbog razmjene iskustava i primjera dobre prakse. Želite li pročitati više kliknite na link ispod.

Škole bez nasilja


OTVARANJE PODRUČNE ŠKOLE SARVAŠ

 
U Sarvašu je 14. siječnja 2010. godine, nakon nešto više od četiri godine, dovršena izgradnja osnovne škole. Ravnateljica naše škole, Aleksandra Krampač- Grljušić, otvorenje škole nazvala je ostvarenjem sna.

Osnovnoškolci Sarvaša u srijedu su napokon krenuli u novosagrađenu školu koja ima suvremenu sportsku dvoranu.U gradnju i opremanje škole Grad Osijek i nadležno ministarstvo uložili su 22,2 milijuna kuna. To moderno zdanje sagrađeno prema svim europskim standardima zamijenilo je neprikladne prostorije društvenoga doma u kojem se u dvije prostorije naguravalo 90 učenika od prvog do četvrtog razreda dok su učenici viših razreda na nastavu morali putovati u matičnu školu Ljudevita Gaja u Osijek.

Učionice i sportska dvorana prostiru se na 3.800 četvornih metara. Školu će pohađati dvjestotinjak učenika, a nastava će se odvijati u jednoj smjeni.

Na otvorenju škole bili su osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i osječko- baranjski župan Vladimir Šišljagić i drugi uglednici. Događaj je popraćen veselim programom naših učenika Sarvaša, Bijelog Brda i Klise.