HUMANITARNA AKCIJA "DJECA DARUJU DJECI"

Udruga ratnih veterana „Kune“ pokrenula je akciju „Djeca daruju djeci“. Cilj akcije je prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica koje će biti darovane knjižnicama osnovnih škola Vukovarsko- srijemske županije. U našoj županiji knjige će se prikupljati od 23.01. do 31.01.2012. godine.
Uključite se i vi u akciju, pomognite i razveselite djecu županije najviše pogođene ratom i darujte slikovnice i knjige koje ste pročitali.
Poklonjene knjige učenika razredne nastave prikupljat će učiteljice, a učenici predmetne nastave knjige mogu donijeti u knjižnicu sukladno radnom vremenu knjižnice.

Osijek je izabran među 12 gradova


OSIJEK- ZLATNI CVIJET EUROPEGrad Osijek službeni je hrvatski kandidat za Zlatni cvijet Europe. Vijest o prihvaćenoj kandidaturi za prestižnu nagradu donijeli su u grad predstavnici hrvatske asocijacije Zlatnog cvijeta Europe. Osijek je izabran među 12 gradova koji su zaslužili ovo vrijedno priznanje, a jedini je dobitnik među gradovima koji nisu iz Europske unije. Ukupno se natjecalo 2700 gradova pa je ovaj uspjeh time značajniji.
Do kraja studenog ove godine, kako je objašnjeno, bit će odlučeno koji će od dva grada (Osijek i Nin ) službeno biti hrvatski kandidat za to prestižno europsko priznanje.
Posjet Osijeku očekuje se između 25. i 30. lipnja 2012. Završna ocjena bit će objavljena u rujnu 2012., nakon sjednice u nizozemskom Venlou.
Pozivamo sve učenike i roditelje da zajednički doprinesemo što uspješnijoj kandidaturi Grada sudjelovanjem u ekološkim akcija .

Ravnateljica
A.Krampač-Grljušić


alt

 alt