Humanitarna akcija učenika

Posjet azilu za napuštene pse u Nemetinu

Učenici 3.b razreda dodatnu nastavu iz prirode i društva proveli su sa živahnim stanovnicima azila koji su jedva dočekali dobro društvo za šetnju u prirodi.

Vrijeme predviđeno za dodatnu nastavu prirode i društva proveli smo u azilu u ugodnom i lajavom društvu novih prijatelja. Mali prirodnjaci, učenici 3.b razreda u sklopu svojih redovnih aktivnosti, proveli su humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć azilu za napuštene pse u Nemetinu. U akciji su sudjelovali svi učenici trećih i četvrtih razreda matične škole.

Najzanimljiviji dio te akcije svakako je bio posjet učenika azilu. Prije redovite nastave sedmero se učenika uputilo s učiteljicom Melitom Zanze u Nemetin d bi upoznali marljive volontere koji ondje rade i svakodnevno izdvajaju dio slobodnog vremena za pomaganje životinjama. Volonteri su učenike proveli kroz prostore azila i ispričali im kako se treba brinuti o životinjama, kako ih hraniti i njegovati. Nakon kratkog izlaganja, svaki je učenik dobio malo štene na uzici. Psići i djeca brzo su se upoznali, zajedno trčkarali do Drave i proveli vrijeme u igri i druženju.

Pri kraju susreta učenici su obećali ponovnu humanitarnu akciju i novi posjet azilu. Presretni i puni dojmova vratili su se na nastavu u školu.

Posjet azilu za napuštene pse Posjet azilu za napuštene pse Posjet azilu za napuštene pse