Navijačice naše škole


ZLATNA MEDALJA NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU


Učenici naše škole zabilježili su još jedan značajan uspjeh. Navijačice naše škole, pod vodstvom učiteljice Ivanke Ćutek, u Vinkovcima su 20. svibnja osvojile zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju „Croatia Show Dance Open“ i time osigurale našoj školi i učenicima još jedno važno priznanje.

 

Zasigurno je svatko od vas gledao barem jedan film u kojem je prikazana skupina navijačica koje nastupaju na važnim utakmicama njihove škole. Jeste li pomislili kako biste ih voljeli gledati uživo? Možda neki od vas žele biti njihov član? Dobra vijest, posebice za djevojčice, jest da naša škola ima i takvu skupinu koja postaje sve prepoznatljivija u krugovima sličnih aktivnosti. Navijačice naše škole učenice su 2. i 3. razreda, a voditeljica je učiteljica Ivanka Ćutek. Osnovne su 2010. god., a do sada ste ih zasigurno primijetili na nekim od nastupa: Integrirani dan Pokušaj hodati u mojim cipelama , Dan škole, Ljudevit fest, 3. revija dječjeg stvaralaštva u OŠ Antunovac, prigodni program povodom Svjetskog dana sporta, Zemlja bez granica 2011., utakmica poluzavršnice košarkaškog PH za mlađe kadete u sportskoj dvorani Jug 2. Članice ove zanimljive i rasplesane skupine su Sara Gregić, Iva Kuić, Laura Nađ, Marija Petra Purgar, Ana Budalić, Karla Miloloža i Sonja Žarković. Nedavno su našoj školi donijele vrijednu nagradu – zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju „Croatia Show Dance Open“ održanom 20. svibnja 2012. god. u Vinkovcima. Time su pokazale vještinu i kreativnost svoje skupine, a nas učinile ponosnima što su naše učenice.


Čestitamo im i želimo sreću u daljnjim natjecanjima i nastupima!


Navijačice

 

Ured pravobraniteljice za djecuUKLJUČITE SE U MREŽU MLADIH SAVJETNIKAPravobraniteljica za djecu Mila Jelavić poziva sve učenike da se prijave na natječaj za člana Mreže mladih savjetnika pri Uredu za pravobraniteljstvo. Mreža mladih savjetnika stalno je savjetodavno i suradničko tijelo koje okuplja djecu i mlade na nacionalnoj razini, a ove godine provodi se izbor novih članova.

Budući da je sigurnost, zadovoljstvo i sreća svakog učenika i djeteta najvažnija odraslima, tako je i Ured pravobraniteljice Mile Jelavić organizirao izbor djece i mladih za savjetodavno tijelo Mreža mladih savjetnika. Naime, cilj ovog tijela je što bolja komunikacija s djecom ne bi li se na što uspješniji način zastupali njihovi interesi u situacijama kada oni to sami ne mogu činiti. Ove godine slijede novi izbori za članstvo te se pozivaju svi učenici šestih, sedmih i osmih razreda da se uključe u rad spomenute Mreže.  
Svi zainteresirani učenici i mladi trebaju ispuniti obrazac koji se nalazi na ovim stranicama te ga poslati na elektroničku adresu This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Dodatne obavijesti pročitajte u privitku ili na mrežnim stranicama www.azanas.dijete.hr


Natječaj


Prijavnica

XIII. državno natjecanje iz povijesti


„DOĐOSMO, VIDJESMO I DOBRO SE ZABAVISMO“


U Dubrovniku je od 2. do 4. svibnja 2012. god. održano Državno natjecanje iz povijesti. Zahvaljujući uloženom radu, trudu i velikoj ljubavi prema povijesti naš učenik Jakov Blagojević bio je jedan od sudionika natjecanja te osvojio vrlo visoko 4. mjesto.


      Nakon odličnog uspjeha na Županijskom natjecanju iz povijesti, Jakov Blagojević, učenik 7.a razreda, pozvan je na Državno natjecanje koje se ove godine održavalo u stoljećima starom gradu Dubrovniku od 2. do 4. svibnja 2012. god. Mentorica u pripremama bila je naša nastavnica Marijana Lukić koja je Jakova i pratila na putovanju. Budući da je put bio naporan i dug, a pisanje ispita stresno i uzbudljivo, domaćini su opustili sudionike šetnjama po staroj jezgri grada i poznatim dubrovačkim zidinama. Slušajući o povijesti i istražujući zidine te uske i strme ulice grada, nakratko se moglo zaboraviti natjecanje, ali cilj ovoga puta nije bio zanemaren. Svaki učenik imao je za cilj jedno - postići što bolje mjesto na natjecanju. No, nije sve u rezultatu. Jakov je stekao nove prijatelje s kojima je mogao podijeliti probleme ispita i neizvjesnost oko rezultata natjecanja. Ako ga pitate za dojmove s putovanja, komentar je i više je nego dovoljan: „Dođosmo, vidjesmo i dobro se zabavismo!“ parafrazirajući, u stilu pravog povjesničara, poznatu rečenicu Julija Cezara. Jakov je u dobrom društvu i s lijepim uspomenama napustio Dubrovnik osvojivši visoko 4. mjesto te svoju mentoricu, razrednicu i cijelu školu učinio izuzetno ponosnima.

Čestitamo Jakovu i nastavnici Lukić na izvrsnom rezultatu!

Državno natjecanje iz povijesti Državno natjecanje iz povijesti Državno natjecanje iz povijesti Državno natjecanje iz povijesti Državno natjecanje iz povijesti Državno natjecanje iz povijesti

Natjecanje iz geografije

NAKON SVAKOG USPJEHA SLIJEDI SLATKA NAGRADA


Ovogodišnje školsko natjecanje iz geografije privuklo je velik broj učenika/ca matične i područne škole od kojih se čak petero plasiralo na županijsko natjecanje.

 

                       Dana 8. veljače u našoj je školi održano Školsko natjecanje iz geografije. Na natjecanju je sudjelovalo 18 učenika/ca iz matične i područne škole. Bili oni više ili manje spremni, učenici su izgledali veselo i opušteno iako natjecanja uvijek sa sobom nose određenu razinu stresa. Nakon formalnog dijela natjecanja uslijedio je neformalni dio za vrijeme kojeg su se učenici sladili muffinima te zainteresirano i nestrpljivo komentirali rezultate ispita. Svi su nestrpljivo iščekivali rezultate te su isti na njihovu sreću veoma brzo objavljeni u predvorju škole. Rezultati su većinom bili dobri, no trebalo se strpjeti nekoliko dana kako bi doznali ide li tko na županijsko natjecanje. Svaki dan čekanja višestruko se isplatio jer je čak petero učenika prošlo u daljnji krug natjecanja. Svi smo bili sretni i šokirani kad smo čuli divne vijesti. Trebalo je još intenzivnije nastaviti s pripremama te se što bolje pripremiti do 6. ožujka. Većina vrijednih geografa u to se vrijeme trebala pripremati barem za još jedno natjecanje, no uspjeli su. Još jednom dokazali su da se sve može kad se hoće te su i na županijskom natjecanju ostvarili odlične rezultate.

                       Najbolje plasirani učenik bio je Jakov Blagojević (7.a) koji je osvojio prvo mjesto. Iz istog razreda natjecala se i Ivana Arambašić te zauzela 12. mjesto. Učenice: Lucija Anton (8.a) i Kristina Smažil (8.c) podijelile su 6. mjesto dok je najmlađi Matej Rechner (6.b) zauzeo 8. mjesto. Sretni zbog postignutih uspjeha opet smo se zasladili, ovaj put uz palačinke i ostale slastice.

Vjerujem da geografija privlači naše učenika te se nadam da će ju nastaviti istraživati i iduće školske godine, neki već tada u srednjoj školi.

 

                                                                                                 Mia Kiridžija, prof. geografije

 


Dragi dežurni učeniče/učenice!


Dežuranje je jedna od tvojih školskih obveza, ali i velika čast i znak našega nastavničkoga povjerenja. Taj dan predstavljaš našu školu pa nemoj zaboraviti svoje zadatke.

Zadatci

  • uljudno pozdraviti sve koji uđu u školu
    voditi pismenu evidenciju o svim građanima kada ulaze u školu i iz nje izlaze
  • uputiti/pratiti građane do tražene osobe
    davati odgovarajuće obavijesti
  • zvonom oglasiti početak i kraj sata prema rasporedu zvonjenja

Ne zaboravi

  • tvoje dežurstvo traje cijelu smjenu; vrijeme trajanja dežurstva je od 7,30 do 13,30 i od 13,30 do 19,10
  • za sve probleme, obrati se dežurnom nastavniku, voditeljici smjene, pedagoginji ili psihologinji
  • poštuj naš kućni red i kulturno se ponašaj prema svima


Ravnateljica

Aleksandra Krampač-Grljušić