ZDRAVLJE I EKOLOGIJA – IZVANUČIONIČKA NASTAVA

Učenici 3.c PŠ Sarvaš posjetili osječku tržnicu učeći o zdravoj prehrani.


Kako poznavati voće i povrće, voljeti zdravu hranu i zašto je eko hrana najprihvatljivija doznali su učenici 3.c razreda koji su sa svojom učiteljicom Antonijom Trepić u sklopu izvanučioničke nastave proveli Zeleni četvrtak na osječkoj tržnici. Predavanje i radionicu o zdravoj prehrani vodila je gđa Ljiljana Olujić (predstavnica Tržnice Osijek), a učenici su saznali što je batat, zašto je smootie popularan i zašto je eko hrana najprihvatljivija. Učenike je zanimalo što se radi s ostatcima voća, povrća i cvijeća te su anketirali proizvođače. Naučili su i sve o kompostu. Uz učenje bilo je zanimljivo i kušanje neobičnih namirnica: kruh od alge, pašteta od graha i smootie od jabuke, aronije i chia sjemenki. Učenici su obogatili svoje znanje o voću i povrću te su uživali na svježem zraku. Na povratku su posjetili slikarski atelje gdje su vidjeli kako nastaje slika i kako boje utječu na zdravlje slikara.

ekologija ekologija ekologija