Ususret blagdanima

Božićna priredba u našoj školi

Već tradicionalno u našoj matičnoj i područnoj školi u Sarvašu organiziramo božićne priredbe kojima želimo razveseliti naše učenike, roditelje i ostale goste te im približiti radost i ljepotu blagdana Božića. U ove blagdanske dane ponovo smo pokazali kako nas vežu zajedništvo,ljubav i veselje.

U ponedjeljak 22. prosinca 2014. god. našu matičnu i područnu školu obuzeo je blagdanski ugođaj jer su se u obje škole pripremile božićne priredbe – najvažniji događaj na kraju prvog polugodišta i u predblagdansko vrijeme. Obje su se priredbe održale u školskim sportskim dvoranama, u Sarvašu u 17 sati, a u Osijeku u 19 sati.

Sarvaški su učenici pripremili šarolik program bogat božićnim pjesmama i napjevima, prigodnim plesom i recitacijama. Tijekom priredbe učenike je posjetio i Djed Božićnjak koji ih je podsjetio na pravu vrijednost i važnost Božića. Školska je dvorana bila prepuna posjetitelja te su svi zajedno pjesmom i smijehom radosno iščekivali nadolazeće blagdane.

U matičnoj je školi pripremljen igrokaz obogaćen glazbenim dijelovima u kojem su sudjelovali učenici (glavnu ulogu unuke imala je učenica Petra), ali i naša učiteljica Ljiljana Šimić koja je odigrala ulogu bake. Pjesmom, recitacijom i plesom gledatelje su oduševili mali i veliki zbor naše škole, učenici koji pohađaju naprednu nastavu engleskog i njemačkog jezika, učenici recitatori, plesači 2. razreda te učenici posebnog odjela. U goste nam je došao i osječki pjevač, radijski i televizijski voditelj Željko Lončarić – Žec koji nas je kao i uvijek nasmijao svojim šalama, a ujedno je i snimljena reportaža božićne priredbe za emisiju Firtl Osječke televizije. Budući da je Božić i blagdan darivanja, naša je škola dobila prigodan dar i donaciju od djelatnika trgovačkog lanca Lidl kojim će se poboljšati poučavanje i održavanje nastave u našoj školi.

Na obje smo se priredbe odlično zabavili, nasmijali i uživali u pjesmi koje obilježavaju najljepši blagdan za sve nas. Izvođači su nam dočarali radost Božića, unijeli su svjetlost u naša srca, pokazali su da su povezanost i ljubav najvažniji pokloni koje svojim bližnjima ne trebamo darivati samo u vrijeme Božića, već svaki dan.


U tom vam duhu želimo ugodne i radosne božićne blagdane te bolju i uspješniju novu godinu!

Božićna priredba Božićna priredba Božićna priredba Božićna priredba Božićna priredba Božićna priredba