Integrirani dan

POKUŠAJ HODATI U MOJIM CIPELAMA 2014./2015. godine

Integrirani dan „Pokušaj hodati u mojim cipelama“ bio je posvećen osobama s kroničnim bolestima koje se bave sportom.

U OŠ Ljudevita Gaja 3. prosinca 2014. se održavao sedmi po redu integrirani dan koji  bio posvećen osobama snažnijim od nas, osobama s invaliditetom. Održavale su se brojne radionice u kojima su sudjelovali učenici, roditelji, djelatnici škole te različite udruge koje se bave osobama s invaliditetom.

U različitim radionicama djeca su mogla naučiti kako je osobama s inviliditetom teško, kako smo svi različiti, ali jednako vrijedni. Isto tako naučili smo da invalidnost nije prepreka za bavljenje raznim sportovima i postizanje visokih rezultata. Naučili smo kako biti navijač, a ne razbijač. Male i marljive ruke učenika izrađivale su razne maštovite i šarene božićne ukrase i nakit. Svi proizvodi bili su izloženi na štandovima u školi. Na hodnicima je vladalo veselje i graja, a na licima djece prštali su osmjesi. Školom je odjekivao smijeh i veselje, a neki su i zaplesali. Djeca su mogla osoboditi svoju maštu i kreativnost.


U Područnoj školi Sarvaš učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama imali radionice dok su učenici predmetne nastave bili u dvorani gdje su im gosti Športskog invalidskog odbojkaškog kluba HVIDRA Osijek pokazali kako se igra sjedeća odbojka. Svi su učenici isprobali igrati sjedeću odbojku koja im je bila vrlo zanimljiva i dinamična.


Cilj obilježavanja Dana osoba s invaliditetom bio je pokazati nama učenicima kakav je život osoba s invaliditetom te nas potaknuti da im budemo podrška.