Učenici 3.a i 3.b na DOMI-MAT kupu

Natjecanje u igranju matematičkih društvenih igara

Učenici 3.a i 3.b razreda (napredni matematičari) sudjelovali su 7. studenog 2014. god. na međuškolskom natjecanju u igranju matematičke društvene igre DOMI-MAT.

Napredni se matematičari trećeg razreda naše školi, osim što dodatno uče, dobro i zabavljaju. U petak 7. studenog 2014. god., na poziv izumiteljice DOMI-MAT-a Brigite Petrović i pod vodstvom učiteljice Lidije Glavaš, učenici su se natjecali u DOMI-MAT kupu u sklopu desetog sajma inovacija BUDI UZOR/ INOVA u dvorani Gradski vrt. Sajam je najveća izložba inovacija u jugoistočnoj Europi, a održava se u suorganizaciji Hrvatskog saveza inovatora i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek.

Naši učenici Noa Repinac, Borna Pavošević, Viktor Katić, Juraj Kuić, Tin Šarkezi, Aurora Ana Barišić, Iva Gašo i Renea Šklebek posjetili su sajam i pokazali zavidno poznavanje tablice množenja, iznimno važno za igranje ove igre. U stankama između dva natjecanja počastili su se bombonima i prirodnim sokovima od jabuka koje je donirao organizator. Nakon obilaska  štandova i razgovora s nekolicinom inovatora, vratili su se u školu s mnogo lijepih dojmova. Nadamo se da će naši učenici i dalje sudjelovati u natjecanjima, a možda se među njima krije i budući inovator koji će na spomenutom sajmu predstavljati svoje izume.


DOMI-MAT kup DOMI-MAT kup DOMI-MAT kup