Cheerleading skupina naše škole

Upješni nastupi naših plesačica

Tijekom školske godine 2013./2014. Cheerleading plesna skupina naše škole zabilježila je brojne nastupe na različitim kulturnim i sportskim prigodama.

Cheerleading plesna skupina učenica 4. i 5. razreda OŠ Ljudevita Gaja i ove školske godine bila je uspješna. Svoje marljivo vježbanje i plesno umijeće prikazale su na brojnim nastupima i natjecanjima, a ove školske godine bilo je šesnaest nastupa. Od značajnijih nastupa izdvajamo: nastup na malonogometnom turniru veterana II. gardijske brigade Kune koji se odigrao na srednjoškolskom igralištu, nastup na božićnoj priredbi u našoj školi, nastup u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek gdje su svojim plesom razveselile najmlađe članove Gradske knjižnice, nastup u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića Osijek sudjelujući u humanitarnom programu udruge Veliko srce malom srcu, nastup u Sportskoj dvorani Jug II povodom školskog sportskog dana te nastup na 7. Ljudevit festu. Važno je napomenuti i da je skupina 21. ožujka 2014. nastupila na Reviji plesnog stvaralaštva učenika osnovnih škola Osječko-baranjske županije u PŠ Sarvaš u kojoj je sudjelovalo 338 plesača. Sutradan je skupina otputovala u Slavonski Brod te sudjelovala u međužupanijskoj Smotri plesnog stvaralaštva pod nazivom 1. Među-korak. Dana 30. ožujka skupina je sudjelovala i na europskom natjecanju DanceStar World Toure – DanceStar Croatia 2014. u organizaciji ESDU, koje se održalo u Osijeku, te nastupila među 1200 plesača iz Hrvatske i drugih europskih država.

U veljači ove godine svojim je nastupima skupina četiri puta bila podrška osječkim odbojkašima Murse u sklopu projekta 7. Igrač. Povodom Dana grada sudjelovale su na rukometnom turniru veterana u Sportskoj dvorani Zrinjevac. Također je sudjelovala i u projektu Hrvatskog školskog športskog saveza pod nazivom Školski plesni virtualni show. Na pitanje jesu li se umorile od plesa i brojnih nastupa, plesačice Ana Budalić, Marija Petra Purgar, Laura Nađ, Karla Miloloža, Sonja Žarković i Sara Gregić sa smješkom na licu odgovaraju da im je velika radost i užitak plesati i da od plesa nikad ne možeš biti umoran. „Dok je takvog 'radnog' raspoloženja u plesnoj skupini naše škole, ne preostaje mi ništa drugo nego pripremati novu glazbu i smišljati nove plesne korake za iduću školsku godinu“ kaže učiteljica Ivanka Ćutek, voditeljica cheerleading skupine.


Cheerleading Cheerleading Cheerleading Cheerleading Cheerleading Cheerleading Cheerleading Cheerleading