Prva županijska smotra plesnog stvaralaštva „Korak“

Prvi dan proljeća pozdravili smo plesom


U našoj područnoj školi u Sarvašu 21. ožujka 2014. održala se Prva smotra plesnog stvaralaštva „Korak“ na kojoj je sudjelovalo preko 300 učenika iz 18 škola u Osječko-baranjskoj županiji te dvije škole iz Brodsko-posavske županije.

Ples, glazba i druženje obilježili su prvi dan proljeća u našoj područnoj školi Sarvaš. Okupilo se preko 300 učenika iz 18 osnovnih škola u Osječko-baranjskoj županiji koji su sudjelovali na Prvoj županijskoj smotri plesnog stvaralaštva „Korak“. Projekt su organizirale i koordinirale učiteljica Ivanka Ćutek i pedagodinja Dijana Skorup, a uz pomoć svih učitelja i učenika područne škole, ugostili smo veliki broj gostiju te im omogućili prikazati pripremljene plesne koreografije kojima su predstavljali svoje škole.

Cilj je projekta impelmentacija plesne umjetnosti u Nacionalni okvirni kurikulum osnovnih škola te, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, kvalitetna organizacija slobodnog vremena učenika koji pokazuju zanimanje za ples. Potiče ih se razvijati sposobnosti ovladavanja plesnim vještinama, osvijestiti mogućnosti korištenja vlastitog tijela plesom i pokretom, promicati individualnost te jačati njihovo samopouzdanje. Uz predstavnike škola naše županije, gosti su bili učenici i učitelji voditelji dviju škola Slavonskog Broda koji su predstavili svoj rad u sklopu sličnog projekta u Brodsko-posavskoj županiji. U sklopu smotre održan je i okrugli stol za sve učitelje voditelje na kojem se raspravljalo o važnosti plesne kulturie u osnovnim školama te plesno-metodičkoj obuci, a ujedno su dogovarali i buduće aktivnosti.

Pohvaljujemo sve učenike i učitelje voditelje za izuzetan trud i angažman u pripremi plesnih koreografija te se nadamo da su se ugodno osjećali u našoj školi. Zahvaljujemo im na sudjelovanju i veselimo se sljedećoj smotri te iznimno važne aktivnosti.


Prva smotra plesnog stvaralaštva Prva smotra plesnog stvaralaštva Prva smotra plesnog stvaralaštva Prva smotra plesnog stvaralaštva Prva smotra plesnog stvaralaštva Prva smotra plesnog stvaralaštva Prva smotra plesnog stvaralaštva Prva smotra plesnog stvaralaštva