Projekt Vrlo, vrlo otvorena škola

Besplatne radionice za učenike drugih razreda naše škole

Učenici drugih razreda OŠ Ljudevita Gaja i PŠ Sarvaš sudjelovali su 4. listopada 2013. u projektu Vrlo, vrlo otvorena škola prosvjetne udruge „Nauk”.

U jutranjim satima 4. listopada učenici naše škole (matična i PŠ Sarvaš) uputili su se u Zoološki vrt gdje su se održavale radionice za sve učenike razredne nastave osječkih osnovnih škola. Vježbajući uz glazbu da bi pokazali da je važno baviti se sportskom aktivnošću, proveli su neko vrijeme na dobro opremljenom dječjem igralištu, a zatim su se uključili u radionice s učiteljima. Našu školu predstavljali su učenici 2.a, 2.b, 2.c i 2.d razreda te učiteljice voditeljice radionica Ksenija Milosavljević, Nada Grahovac i Zvjezdana Sikra-Golemac. Bilo je organizirano dvadeset radionica simboličnih naziva U krošnji s pticama, Zeleni prsti, Vjeverokaz, Ptičja pjevanka, Prijateljstvo kao krošnja života, Lišće ide spavati, Zagrli drvo i dr., a učenici naše škole podijeljeni u skupinima sudjelovali u nekima od njih.

Taj hvalevrijedan projekt prosvjetne udruge „Nauk” omogućuje učenicima korisnu i zanimljivu izvanučioničku nastavu u neobičnom prostoru te je kod nekih izazvao ugodno oduševljenje. Učenica Ema je tijekom priprema za izvanučioničku nastavu izjavila: „Moja mama ne može vjerovati da je sve to besplatno!” Upravo je to dobar poticaj da se roditeljima i učenicima pruža što više takvih mogućnosti te se veselimo sljedećem susretu i zanimljivim aktivnostima.


Vrlo, vrlo otvorena škola Vrlo, vrlo otvorena škola Vrlo, vrlo otvorena škola Vrlo, vrlo otvorena škola Vrlo, vrlo otvorena škola Vrlo, vrlo otvorena škola Vrlo, vrlo otvorena škola