Šarenilo boja


UČENICI ŠEŠIRIMA OŽIVJELI JESEN


Učenici petih i sedmih razreda Područne škole Sarvaš tijekom listopada su, u sklopu nastave hrvatskoga jezika, radili mjesečni projekt Priča jednog šešira. Zadatak je bio ukrasiti šešir jesenskim plodovima i osmisliti priču šešira te sve zajedno predstaviti ostalim učenicima u razredu. Cilj projekta bio je poticati učenike na kreativnost, maštovitost i razvijanje sposobnosti usmenog izražavanja.

 
   Učitelji hrvatskoga jezika Zvjezdana Sikra-Golemac i Dejan Varga tijekom listopada zadali su svojim učenicima 5.c, 5.d i 7.d razreda mjesečni projekt Priča jednog šešira. Zadatak svakog učenika bio je što bogatije, raznolikije i maštovitije ukrasiti jedan šešir koristeći što više jesenskih plodova, a potom osmisliti priču tog istog šešira koja će biti predstavljena ostatku razreda. Učenici su dobili točne upute i mjerila vrjednovanja koja će biti zastupljena pri predstavljanju (izgled šešira, raznolikost plodova, sadržaj priče, izražavanje, ukupan dojam). Prošlog tjedna učenici su donijeli svoje šešire u školu i uistinu pokazali svoju kreativnost jer su se potrudili obogatiti šešire šarenim bojama jeseni. Bilo je tu šešira putnika, svemiraca, šarmera i prinčeva te se svaki na jedinstven način „predstavio“ i „upoznao“ s razredom, a učenici su ih oživjeli na razne duhovite načine.

    

  Veliki broj šešira prikazan je na jesenskoj izložbi u predvorju naše škole. Učenici i učitelji bili su zadovoljni učinjenim poslom, a kako je sve izgledalo možete pogledati u galeriji slika.


Priča jednog šešira Priča jednog šešira Priča jednog šešira Priča jednog šešira Priča jednog šešira Priča jednog šešira Priča jednog šešira Priča jednog šešira Priča jednog šešira Priča jednog šešira Priča jednog šešira