Integrirani dan


RAZREDNIM JEDINSTVOM DO POBJEDE

Nakon Prvog sajma kvalitetne škole proslava Dana škole nastavljena je s tradicionalnim natjecanjima svih razreda u četiri glavne discipline – kviz znanja, talen show, likovna i sportska natjecanja. Natjecanja su se održavala tijekom 25. i 26. travnja u prijepodnevnim satima. Na svakom natjecanju razredi su skupljali bodove, a konačan poredak bio je objavljen na panou u školskom predvorju.

 
         Ne kaže se bez razloga da je Osnovna škola Ljudevita Gaja mjesto u kojem uvijek vlada veselje i graja. Proslava Dana škole vrijeme je kada nam je veselje i zadovoljstvo učenika na prvome mjestu. Nakon mnogo posla koji smo obavili organizirajući Prvi sajam kvalitetne škole, 25. i 26. travnja protekli su u znaku međurazrednih natjecanja, mnogo zabave, igre i umjetničkog izražavanja. Kako u matičnoj, tako i u Područnoj školi Sarvaš učenici su se natjecali u četiri velike discipline – kviz znanja, talent show, likovno natjecanje i sportsko natjecanje.

Svaki je razred izabrao svoje predstavnike za navedene discipline i tako pokušao osigurati svoju pobjedu na razini škole. Razredi su pokazali vrlo dobru pripremljenost u natjecanjima pa je borba za pobjednike bila neizvjesna do samoga kraja. Na kvizovima znanja provjeravalo se poznavanje sadržaja iz većine predmeta, a pitanja su osmisli učitelji pojedinog predmeta. Likovno natjecanje proteklo je u izradi modela bicikla napravljenog od žice dok je sportsko natjecanje činilo igranje međurazrednih utakmica. U Područnoj školi Sarvaš sportsko je natjecanje bilo nešto drukčije osmišljeno pa su se ondje učenici natjecali u preskakanju vijača, držanju lopti glavom i u gađanju mete lopticom. Kako obično i biva, učenici su se pokazali najkreativnijima i najdomišljatijima tijekom talent showa. Vidjeli smo mnogo glume, plesa, igrokaza, pjevanja, projekcija filmova i skupnih nastupa kojima su učenici uistinu iznenadili druge učenike, učitelje i povjerenstvo za ocjenu učeničkih nastupa.

Povjerenstvo natjecanja činili su učitelji i djelatnici koji nisu razrednici kako bi ocjenjivanje bilo što objektivnije. Svaka je disciplina bila posebno bodovana, a bodovi su se bilježili na panou u predvorju škole. Pobjednici su se saznali u četvrtak 26. travnja nakon svih provedenih natjecanja i zbrajanja ostvarenih bodova. U matičnoj je školi pobijedio 7.a razred (razrednica Gordana Delić), dok su u Područnoj školi pobijedila dva razreda – 3.c (razrednica Nada Grahovac) kao pobjednik razredne nastave i 6.d (razrednik Dejan Varga) kao pobjednik predmetne nastave.

Učenici su još jednom dokazali da se zajednički trud isplati, a samo razrednim jedinstvom i složnoću moguće je ostvariti svima priželjkivanu pobjedu. Čestitamo pobjednicima!


Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede Razrednim jedinstvom do pobjede